Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477498
Прогноз погоди
Обговорення соціальних проблем міста з міським головою у програмі «Житомир сьогодні і завтра»
1 лютого 2011 року 20:38
 Міський голова В.Дебой відзначає, що соціальні проблеми міста так само важливі, як і житлово-комунальні. Міська влада бачить і відслідковує всі зрізи соціального життя, та розуміє їх складність. Одне із пріоритетних завдань, яке прагне вирішити сім’я – житлове. Сьогодні будівництво здійснюють, як правило, приватні структури. Однак, на 10% готового житла претендує міська влада. Щоб запрацювали будівельні майданчики необхідні довгострокові інвестиції, які планує залучати міська влада.

Поряд з будівництвом необхідно впорядкувати і чергу на житло. Замість них має бути створений державний реєстр тих, хто потребує поліпшення житлових умов. Сьогодні у Житомирі на черзі перебуває близько 12 тис. осіб. Важливою потребою для міста є створення маневрового фонду для переселення людей із аварійних та старих будинків. Міська влада не заперечуватиме проти перетворення кімнат у гуртожитках у квартири, оскільки це можливе вирішення їх проблеми.

 Основою благополуччя сімї є її матеріальне забезпечення. Для цього кожен прагне мати роботу та достойну зарплатню. За даними служби зайнятості, сьогодні на 1 робоче місце претендує 3 особи. Тому завданням влади є створення робочих місць, залучення інвестицій та розвиток економіки.

Розкриваючи питання щодо сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах Володимир Дебой зазначив, що «міська влада завдяки роботі Центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, Служби у справах дітей, співпраці з правоохоронними органами не має у Житомирі таких явищ як жебрацтво, експлуатація дитячої праці, бродяжництво та надає конкретну допомогу дітям та сім’ям, які її потребують».

Відповідаючи на запитання стосовно виховання своїх дітей міський голова вважає основним власний приклад, чесність і щирість у відносинах.

Важливою у підвищенні свідомості наших мешканців, загостренні уваги на суттєвих проблемах є соціальна реклама, якою повинно рясніти наше місто. Місто має змінити не тільки своє архітектурне обличчя, але й внутрішню сутність, підвищити рівень відповідальності один перед одним та перед громадою.

 

Управління по звязках громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare