Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464042
Прогноз погоди
Житомирська міська рада та ПРООН визначили перспективні напрямки співпраці на 2011 рік
28 січня 2011 року 13:51
27 січня 2011 року представники Програми розвитку ООН та Житомирської міської ради обговорили перспективні напрямки співпраці на 2011 рік в контексті проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку». У ході зустрічі з міським головою Володимиром Дебоєм було підписано поправку до «Угоди про партнерство» між ПРООН та Житомирською міською радою. Згідно Угоди, сторони домовились надавати підтримку організаціям громад міста для спільного розв’язання соціально-економічних та екологічних проблем та підвищувати ефективність роботи місцевих органів влади.

“Головною цінністю міста Житомира є його люди. І дуже важливо, щоб жоден житомирянин не стояв осторонь питань розвитку міста. Громадські організації, органи самоорганізації населення мають бути не спостерігачами, а активними учасниками. Тому важливість партнерства з даною програмою передбачає, як фінансування проектів, так і залучення громади до вирішення питань життєдіяльності міста Житомира”, - зазначив заступник міського голови Микола Боровець.

Микола Боровець поінформував, що ці відносини включають ряд перспективних форм спільної роботи для вирішення місцевих проблем. Зокрема, це реформування сектору обслуговування житла (створення ОСББ), проект благоустрою міста Житомира, проект «Моє квітуче місто», облаштування альтернативного джерела водопостачання (встановлення бюветів) та інші.

Пріоритетами ПРООН/МПВСР на 2011 рік є підтримка закріплення підходу активної участі громад у прийнятті рішень щодо місцевого розвитку через розробку місцевих нормативно-правових актів, сприяння містам-партнерам у питаннях реформування житлово-комунального господарства на місцевому рівні, підтримка проектів та ініціатив у сфері енергозбереження, розробка програм та передача досвіду щодо участі громад в місцевому самоврядуванні через проведення референдумів, проведення навчання для новообраних депутатів місцевих рад з питань стратегічного та оперативного планування місцевого розвитку та залучення громад до управління місцевим розвитком. Проект сприятиме формуванню організацій громад (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), обслуговуючих кооперативів та громадських організацій та їх мереж) та проводитиме тренінги для активістів місцевих громад.

Місто Житомир стало одним з трьох пілотних міст-партнерів ПРООН/МПВСР в 2004 році, у 2011 році місцева влада висловила бажання поглибити співпрацю з метою мобілізації місцевих громад для розв’язання проблем місцевого розвитку.

У зустрічі по обговоренню пріоритетів співпраці ПРООН/МПВСР та міської ради взяли участь Володимир Дебой, Житомирський міський голова; Микола Боровець, заступник Житомирського міського голови; Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР; Олександр Круківський, муніципальний координатор проекту в м. Житомир; Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з питань врядування та сталого розвитку.

Під час зустрічі сторони урочисто підписали поправку до «Угоди про партнерство», метою якої є зміцнення інституційного потенціалу учасників місцевого розвитку на всіх рівнях. У рамках співпраці, ПРООН проводитиме навчально-виховну роботу серед школярів з питань поводження з твердими побутовими відходами, роботу з депутатським корпусом та керівним складом міської ради з питань енергозебережння. Також, проект підтримуватиме розробку програми реформування житлово-комунального господарства на рівні міста та створення і функціонування ОСББ, в тому числі через проведення тренінгів для активістів громад та депутатів міської ради.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове