Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 482257
Прогноз погоди
На захисті прав дітей
27 січня 2011 року 19:31
Сьогодні, 27 січня 2011 року, на засіданні виконавчого комітету заслухано звіти роботи служби у справах дітей міської ради та Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Слід відзначити, що одним з основних завдань виконкому міської ради є постійний контроль з питання соціального захисту дітей, надання допомоги сім'ям, дітям і молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, організації роботи із запобігання дитячій безпритульності і бездоглядності, профілактики правопорушень серед них.

У місті Житомира проживає близько 48 тисяч дітей. На обліку у службі у справах дітей перебуває 529 дітей. У Житомирі створено та діють 5 дитячих будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей, на вихованні у яких знаходиться 59 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. На обліку Центру знаходиться 496 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проведено соціальне інспектування умов проживання 591 сім'ї. Індивідуальну допомогу надано 5 тис. осіб. Проводяться рейди “Діти вулиці”, “Канікули”, “Вокзал”, “Підліток”, заходи з профілактики негативних явищ та впровадження здорового способу життя у дитячому та молодіжному середовищі. Це далеко не весь перелік заходів, які проводяться службою у справах дітей та Міським центром соціальних служб, спрямованих на захист прав дітей, сімей та молоді.

У Житомирі налагоджена чітка співпраця між підрозділами міськвиконкому, закладами освіти, медичними установами, Богунський та Корольовським РВ УМВС України в Житомирській області, відділеннями кримінальної міліції у справах дітей та ВДІМ, Управлінням державного департаменту з питань виконання покарань, Міським відділом кримінально-виконавчої інспекції.

Працівники двох структурних підрозділів міськвиконкому не можуть знати про абсолютно усі життєві випадки, долі дітей та сімейні стосунки кожної родини. Тому міський голова Володимир Дебой запропонував провести акцію соціальної реклами “Захисти дитину”.

“Є родини неблагополучні, де діти не живуть, а виживають. У місті має діяти телефон “гарячої лінії”, за номером якого може зателефонувати сусід, знайомий і розказати про випадки порушення прав дитини”, - зазначив В.Дебой.

Міський голова зауважив, що треба “підняти суспільство”, щоб жоден житомирянин не стояв осторонь проблем дитинства.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare