Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 481186
Прогноз погоди
Міський голова про актуальні питання житлово-комунальної сфери міста на «прямому ефірі»
20 січня 2011 року 14:44
 Розуміючи важливість питань житлово-комунальної сфери для міського голови, Володимир Дебой зазначив, що політична ситуація та загравання з людьми ускладнили її стан справ, зокрема фінансовий. Значні проблеми мають комунальні підприємства. Так, у КП «Теплокомуненерго» та «Водоканал» тарифи не відповідають собівартості. Граючись на популізмі міська влада не піднімала тарифи і їх собівартість складає близько 50%. Застаріле обладнання не відповідає сучасним технічним характеристикам та потребує модернізації.

 Відповідаючи на запитання щодо підвищення тарифів міський голова зазначив, що це відбувається у зв’язку з подорожчанням всіх енергетичних носіїв. Затвердження тарифів на тепло- і водопостачання відбувається на рівні держави. Це не є функцією міської влади. Люди, які отримують пільги, від підвищення тарифів майже нічого не втрачають. Житлово-комунальні послуги не повинні перевищувати 15% сукупного доходу сім'ї.

 Різницю в тарифах за житлово-комунальні послуги, Володимир Дебой пояснив тим, що існують комерційні ЖЕКи, ОСББ, кооперативи, які мають різну структуру собівартості, систему оподаткування і  відповідно, різні тарифи.

 «Ми хочемо, щоб люди зрозуміли: вигіднішим для них є створення ОСББ. Таким чином вони самі зможуть призначати керівника, який звітуватиме за витрату коштів. Діятиме спрощена система оподаткування. Міністерство житлово-комунального господарства буде фінансувати кошти саме у ці структури на капітальний ремонт. Зважаючи на скромний міський бюджет, ми будемо прагнути одержати якомога більше державних коштів для міста Житомира. На часі стрімке реформування житлово-комунального сектору», – повідомив міський голова.

 Актуальною на сьогодні залишається ситуація стосовно благоустрою Житомира. За словами Володимира Дебоя, стан міста на сьогодні не втішний. Такі висновки було зроблено після робочої поїздки, яка почалася із Замкової гори. «Сквер сьогодні запущений, розграбований, понівечений. Тому саме із цього місця ми розпочнемо реконструкцію», – зазначив міський голова. 

 Також він повідомив і про найближчі плани щодо унормування стану міста – повернення до практики прибирання силами трудових колективів, комерційних структур на закріплених за ними територіях. На думку міського голови: «Порядок завжди там, де є господар».

 Під час прямого ефіру Володимир Дебой торкнувся і питань залишених і запущених білбордів політичної тематики, технологій прибирання вулиць у зимовий період, оновлення парку ТТУ, роботи ЖЕКів щодо стимулювання громадян, які вчасно оплачують послуги, стратегічно вигідного географічного положення Житомира й необхідності залучення інвестицій.

 Також міський голова додав, що в першу чергу наводитиметься порядок (ремонт доріг, тротуарів) там, де буде створена ініціативна група: «Давайте раціонально використаємо той бюджет, який у нас є і відремонтуємо все, що зможемо у цьому році».

 

 

 Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare