Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 482494
Прогноз погоди
Актуальні питання життєдіяльності міста Житомира
30 грудня 2010 року 18:05
30 грудня 2010 року відбулася прес-конференція Житомирського міського голови Володимира Дебоя.

Міський голова зазначив, що міська влада і посадові особи місцевого самоврядування відкриті і завжди готові до конструктивного спілкування. Робота влади висвітлюватиметься під час прес-конференцій, які проходитимуть щомісяця, зустрічей із представниками ЗМІ та через управління по зв'язках з громадськістю.

Володимир Дебой нагадав, що у минулому році започатковано щорічний міський конкурс “Журналіст року”, вчора на сесії затверджено Положення про акредитацію представників ЗМІ при Житомирській міській раді.

“Ми будемо всіляко сприяти роботі журналістів. У свою чергу - чекаю від представників мас-медіа об’єктивності в поданні інформації про діяльність міської ради та її виконавчого комітету”, - повідомив В.Дебой.

Міський голова також поінформував щодо підготовки головного фінансового документа міста: “У підготовці міського бюджету були задіяні всі підрозділи виконавчих органів міської та районних у місті Житомирі рад, бюджетні та комунальні установи міста, громадські організації, які опрацьовували потребу в коштах в межах чинного бюджетного законодавства”.

Обсяг міського бюджету міста Житомира 2011 року затверджено в сумі 653,5 тис.грн. з урахуванням державних субвенцій, які складають майже 40 відсотків бюджету.

Так як, показники, доведені державою, за якими розраховувались видатки міського бюджету на 2011 рік залишились на рівні 2010 року, сума видатків на утримання 123 бюджетних установ визначена на рівні поточного року (373,9 млн.грн.), але менше визначеної потреби.

Видатки на заробітну плату з нарахуванням збільшені на 7,7 млн.грн. (2,4%), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на 3,8 млн.грн. (9,9%).

Видатки на харчування дітей у дошкільних закладах та школах, хворих у лікарнях, видатки на придбання медикаментів заплановані на рівні показників 2010 року.

Обсяг капітальних видатків в проекті міського бюджету на 2011 рік запланований на 6,0 млн.грн. менше уточненого плану 2010 року.
За рахунок збільшення видатків на заробітну плату та енергоносії зменшились поточні видатки на утримання бюджетних установ (придбання товарів та матеріалів, поточний ремонт, тощо).

Видатки на виконання власних повноважень (на підтримку та розвиток комунальної інфраструктури міста, заходів, пов’язаних з упорядкуванням житлового фонду, ремонтом і утриманням доріг, благоустроєм) передбачені в сумі 53,2 млн.грн., що на рівні поточного року.

Щодо тарифів на житлово-комунальні послуги міський голова повідомив, що у зв’язку із збільшенням ціни на природний газ для населення та ІІ групи споживачів по всій Україні стало гостро питання для всіх підприємств теплоенергетики входження в опалювальний сезон з тарифом, що на 50 – 60 % покриває витрати підприємств. Тарифи на теплову енергію затверджені НКРЕ.

28 грудня 2010 року рішеннями виконавчого комітету (№917 та №918) про впровадження нових тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, які діятимуть з 1 січня 2011 року.

Тарифи на послуги з водопостачання на даний залишаються на рівні діючих. Такі тарифи відшкодовують тільки 70-80% фактичної собівартості. Матеріали на перегляд тарифів знаходяться також в НКРЕ.
 
Управління по зв"язках з громадськістю міської ради

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare