Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 463610
Прогноз погоди
У Житомирі затверджені заходи щодо попередження епідемії грипу
3 грудня 2010 року 15:14
Рішенням виконавчого комітету затверджені заходи щодо попередження епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань на території міста Житомира.

“З початку епідсезону у місті зареєстровано 15443 випадки захворювання на гострі респіраторні захворювання та грип, з них госпіталізовано – 1235 чоловік. Тимчасово призупинено навчальний процес у 5-ти класах шкіл міста у зв'язку з перевищенням порогу захворюваності”, - зазначив начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Суслик.

З метою ефективної підготовки до можливої епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій на території міста у Житомирі розроблено та затверджено ряд заходів щодо попередження захворюваності.

Як поінформував М.Суслик, основним заходом профілактики захворювань та попередження епідемічних ускладнень з ГРВІ та грипу є вакцинація, в тому числі осіб з груп епідемічного ризику (медичні працівники, працівники закладів освіти, торгівлі, транспорту, сфери обслуговування, учні та студенти тощо) та медичного ризику (особи з хронічними захворюваннями серцево-судинної та дихальної систем).

Згідно зведеного плану підлягає щепленням проти грипу 14403 особи з числа декретованих груп населення. На сьогодні отримали щеплення проти грипу 2,5 тис. осіб і процес вакцинації продовжується.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове