Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 463583
Прогноз погоди
У Житомирі пройде кампанія „16 днів проти гендерного насильства”
24 листопада 2010 року 17:45
Акції, що проходитимуть у рамках кампанії, спрямовані проти насильства в сім’ї, формування нетерпимого ставлення суспільства до будь-яких форм насильства. Подібні заходи мають також сприяти активізації громади до протидії насильству в сім’ї.

25 листопада 2010 року у Житомирі розпочинається щорічна кампанія «16 днів проти гендерного насильства».

Як поінформувала начальник управління у справах сім'ї, дітей та молоді міської ради Олена Сарно, акції, що проходитимуть у рамках кампанії, спрямовані проти насильства в сім’ї, формування нетерпимого ставлення суспільства до будь-яких форм насильства. Подібні заходи мають також сприяти активізації громади до протидії насильству в сім’ї.

ПЛАН
проведення міських заходів в рамках Всеукраїнської акції
„16 днів проти гендерного насильства”

1. Тренінг з професійної етики та толерантності для журналістів місцевих ЗМІ щодо проблем торгівлі людьми.
Житомирська міська організація «Авенір» спільно з управліннями міської ради: по зв’язках з громадськістю, у справах сім’ї, молоді та спорту
Прес-центр міської ради
29.11.2010 об 11.00

2. Засідання Клубу «Вечірня жіноча гімназія» на тему «Повага до прав та свобод інших людей».
Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з
Вищим професійним училищем-інтернат 24.11.2010 р.

3. Лекційно-тренінгове заняття на базі Школи волонтерів «Проблема насильства як наслідок негативного впливу виховання в сім’ї».
Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з
Житомирським інститутом медсестринства 23.11.2010 р.

4. Засідання Сімейного клубу на тему: «Відповідальне батьківство: як думаю я».
Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
НВК №59
08.12.2010р.

5. Заняття для учнівської та студентської молоді з питань міжособистісних стосунків та гендерної рівності.
Управління охорони здоров’я міської ради, Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
«Клініка, дружня до молоді»
08.12.2010р.


6. Робота відеолекторію «Станція призначення – життя» з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти рабства для учнівської молоді.
Житомирська міська організація «Авенір», спільно з управлінням освіти міської ради
кінотеатр ім. І.Франка
02.12.2010р.


7. Міська акція по розповсюдженню інформаційної друкованої продукції з питань протидії торгівлі людьми.
Житомирська міська організація «Авенір»
Турагенство «Кий-Авіа», бібліотеки міста, кіоски ЗМІ
протягом грудня 2010 р.


8. Форум-театр з питань протидії торгівлі людьми.
Житомирська міська організація «Авенір», дирекція ліцею №13
13-14 грудня 2010 р.

9. Виготовлення соціальної реклами з питань протидії торгівлі людьми.
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради спільно з Житомирською міською організацією «Авенір», КП «Реклама»
до 02 грудня 2010 р.

10. Робота лекторію для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів міста на тему «Гендерне виховання – нагальна потреба сучасної освітньої системи».
Управління освіти міської ради спільно з Центром гендерної освіти Житомирського державного університету ім. І. Франка
грудень 2010 р.


11. Проведення у загальноосвітніх навчальних закладах міста:
- виховні години на тему «Протидія торгівлі неповнолітніми» для учнів 5-11 класів;
- урок гендерної грамотності для учнів 5-11 класів;
- батьківські лекторії на тему «Гендерний аспект насилля».
Управління освіти міської ради спільно з Центром гендерної освіти Житомирського державного університету ім. І. Франка, Житомирською міською організацією «Авенір»
листопад-грудень 2010 р.

12. Загальноміська акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД/ВІЛ.
Управління міської ради: у справах сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, освіти, культури, ЖМЦСССДМ спільно з громадськими організаціями міста, КП «Реклама».
Навчальні заклади міста, КУ „Палац культури”
1 грудня 2010 року.


13. Проведення лекцій, бесід з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації і захисту прав людини в рамках Всеукраїнського тижня права.
Управління міської ради: у справах сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я, освіти, культути, ЖМЦСССДМ спільно з громадськими
організаціями міста.
6-12 грудня 2010 року.


14.Проведення акції “Цінуй життя” до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом
Міський культурно-спортивний центр Житомирської міської ради
26 листопада 2010 р., ЗОШ №6

15. Висвітлення міських заходів в рамках Всеукраїнської акції „16 днів проти гендерного насильства” в засобах масової інформації та офіційному веб-сайті міської ради.
Управління по зв’язках з громадськістю.


Історія акції
«16 днів проти гендерного насильства»
У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства www.cwgl.rutgers.edu та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до глобальної кампанії “16 Днів проти гендерного насильства”.

З того часу понад 1000 організацій та осіб з більш як 100 країн прийняли участь у щорічних всесвітніх кампаніях “16 Днів проти гендерного насильства”, що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок. У 2001 році ця щорічна кампанія відзначила своє десятиріччя.

Україна приєдналась до кампанії “16 Днів проти гендерного насильства” у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

В рамках акції проводяться тренінги, круглі столи, дискусії та дебати, семінари та лекції, виставки, трансляції освітніх програм, конференції, громадські слухання та інші заходи. (Інформацію щодо організацій, які приймали участь у минулорічній Акції та про заходи, які вони проводили, Ви можете отримати на нашому сайті: www.winrock.org.ua/DOS).

Проведення цьогорічної акції координують Жіночий Консорціум України, Державний комітет у справах сім’ї та молоді та міжнародна організація Вінрок Інтернешнл.

Ключові дати акції «16 днів проти гендерного насильства»

• 25 листопада – Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок – присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;

• 1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється у цілому світі;

• 2 грудня – Міжнародний день боротьби за відміну рабства. У цей день у 1949 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми та з експлуатацією проституції третіми особами;

• 5 грудня – Міжнародний день волонтера. Волонтерство сьогодні – це потужний громадський рух, що має свої організації майже у всіх країнах світу, і давно вже переріс як національні кордони, так і сфери застосування волонтерської праці;

• 6 грудня - Річниця з дня “Монреальської різанини”, коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”;

• 10 грудня – День Захисту Прав Людини. 10 грудня 1948 року уряди країн-членів ООН визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну Декларацію Прав Людини.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове