Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477320
Прогноз погоди
30 вересня – День усиновлення
30 вересня 2010 року 17:22

День усиновлення в Україні відзначається вдруге . Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, у листопаді 2008 року підписано відповідний Указ Президента. Згідно Указу, День усиновлення буде щорічно відзначатися 30 вересня – у день Християнського свята Віри, Надії, Любові.


У Житомирі проблемами захисту прав дітей опікується служба у справах дітей міської ради та Міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді, яка готова прийняти, вислухати, надати консультацію або роз’яснення кожній людині, яка відгукнеться на рекламну кампанію, висловить бажання допомогти дитині-сироті, або взяти її у власну сім’ю.

 

З метою відзначення національного Дня усиновлення, пропаганди сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування  30  вересня  2010 року у Житомирі проведено круглий стіл «Щаслива дитина в щасливій родині» за участю представників Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей міської ради, правління Міжнародної громадської організації «Федерації жінок за мир в усьому світі» та сімей усиновителів, на базі яких створені прийомні сім’ї.         


Кожна дитина, яка втратила родину, має право на виховання в сім’ї. Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є влаштування під опіку, до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та усиновлення.


На обліку служби у справах дітей Житомирської міської ради перебуває 420 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

На обліку з усиновлення перебуває 122 дитини, із них 6 – діти дошкільного віку, а 117- діти шкільного віку.

 

За 9 місяців 2010 року із Житомирського обласного будинку дитини та Житомирської школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлено 33 дитини.

 

У 2010 році на облік поставлено 9 кандидатів в усиновлювачі, із них 6 вже усиновили дітей, решта ще чекають на усиновлення.


На кожному засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядаються питання, пов'язані із соціальним захистом прав та інтересів дітей, які залишились без батьківського піклування.



 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare