Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 482071
Прогноз погоди
Урочистий захід з нагоди відзначення Дня людей похилого віку
28 вересня 2010 року 18:21

В обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана. Зі словами
вдячності і поваги до людей старшого покоління житомирян, які не лише з книг знають що таке  голодомор, репресії, жахіття війни та складні роки відбудови міста й країни звернулася міський голова Віра Шелудченко.

Вона запевнила, що міська влада робитиме все, щоб пенсіонери, ветерани війни та праці відчували постійну підтримку і не залишалися наодинці зі своїми проблемами – матеріальними та  моральними. «Наш обов’язок - дарувати ветеранам своє тепло й увагу, бути вдячними і головне – наповнювати кожен їхній день повноцінним змістом і любов’ю!», - сказала Віра Тимофіївна.
 



Ці слова, висловлені на урочистостях, підтверджуються соціальними ініціативами міського голови, які здійснюються у рамках реалізації міської програми «Турбота».

 

Довідково. 

У рамках  програми  "Турбота" введено нові види соціальних послуг, спрямованих на підтримку окремих категорій громадян: адресна грошова допомога, натуральна допомога продуктами харчування, вживаним одягом та у вигляді побутових послуг (перукарські послуги та послуги ремонту одягу) пенсіонерам, інвалідам всіх категорій та малозабезпеченим громадянам міста.

У цих складних умовах значною підтримкою для населення слугують запроваджені міською владою торговельні соціальні майданчики, на яких реалізовується продукція за цінами виробника. Для учасників програми «Турбота» тут діють додаткові знижки – 10 %.

До програми долучилися супермаркети, банки, приватні кафе, благодійні організації. У супермаркетах пропонують учасникам програми знижки від 2 до 7%. У багатьох магазинах та кафе стоять скриньки для збору благодійних коштів.

У місті постійно вивчається досвід надання соціальних послуг в інших регіонах. Проте  надання адресної допомоги та побутових послуг малозабезпеченим громадянам започатковано та реалізовано тільки в місті Житомирі.

Злагоджена робота управління праці та соціального захисту населення міської ради, Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді дозволила розширити можливості запрпонованих міським головою ініціатив. У місті створено базу даних осіб, що потребують соціальних послуг та осіб-одержувачів соціальних послуг, яка постійно поповнюєтться і оновлюється.

Соціальними службами міськвиконкому проводиться прийом громадян за місцем проживання, що суттєво збільшить кількість наданої допомоги.

У місті Житомирі працює 14 клубів за інтересами «50+». Спілкування між собою та з відомими людьми, мистецтво чайної церемонії, мистецтво створення ікебани, психологічні тренінги – це лише деякі аспекти з того розмаїття, що надають клуби своїм відвідувачам. Ідею повноцінного спілкування тих, хто вийшов на пенсію, кому за 50 успішно реалізовує управління соціального захисту Житомирської міської ради.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare