Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482223
Прогноз погоди
Житомиряни відзначають День Соборності України
22 січня 2015 року 17:53
Сьогодні, 22 січня 2014 року, в День Соборності України, в Житомирі пройшли урочисті заходи з нагоди свята. 
 
День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
 
За участю керівництва міста та області, установ,  вищих навчальних закладів та громадськості міста відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятників діячам, які зробили вагомий внесок у становлення Української держави, – до меморіальної дошки О. Ольжичу, до меморіальної дошки М. С. Грушевському, до погруддя В. М. Чорноволу, до пам’ятника І. Я. Франку, до пам’ятника Т. Г. Шевченку, до стел Героям Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору та на майдані ім. С.П. Корольова.
 
«Сьогодні, в нелегкі для країни часи, це свято  є  особливо  важливим, бо символізує єдність України. Споконвічна мрія українського народу про  єдність територій  та об’єднання нації здійснилася  96 років тому, коли було проголошено Акт возз’єднання УНР та ЗУНР. Український народ сильний та єдиний. У день великого національного свята я вітаю всіх житомирян та бажаю  мудрості, миру та єдності», - зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський під час  покладання квітів до меморіальної дошки М. С. Грушевському.
 
У Свято-Михайлівському кафедральному соборі пройшла служба Божа та  молебень за Україну, під час якої миряни молилися  за єдність українського  народу.
 
З нагоди свята  близько тисячі житомирян взяли участь в акції урочистої ходи по вул. Михайлівській до стели Героям Небесної Сотні на майдані ім. С. П. Корольова. Колона людей пронесла Державний Прапор та утворила «Ланцюг єдності». В акції взяли участь як підлітки, так і люди похилого віку. Учасники акції тримали в руках Державні Прапори України.
 
Після цього за участю керівництва міста та області, учасників урочистої ходи та учасників живого коридору «Ланцюг єдності» відбулося покладання квітів до стели Героям Небесної Сотні на майдані ім. С.П. Корольова.

Перед присутніми виступили керівництво міста та області, міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, який цього дня перебуває на Житомирщині з робочим візитом, народний депутат України Борислав Розенблат, військовослужбовець 95 аеромобільної бригади Олександр Левандовський, військовослужбовець, депутат Богунської районної ради міста Житомир Михайло Сліпченко та інші.

На урочистостях присутні виконали разом Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих  воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності минулої зими.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare