Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5569
візитів всього: 493635
Прогноз погоди
Міський голова підтримала ідеї Генерального консула Республіки Польща
2 липня 2010 року 17:16
 Сьогодні на урочистій офіційній зустрічі Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Кшиштофа Cвідерека з міським головою Вірою Шелудченко йшлося про культурні зв’язки Польщі та України.

Консул запропонував провести спільний культурний захід – концерт, присвячений творчості Фредеріка Шопена. Цього року Польща відзначає 200 річницю з дня народження геніального музиканта. Міський голова підтримала цю ідею, і вже восени планується влаштувати у Житомирі велике музичне свято.

Віра Шелудченко та Кшиштоф Cвідерек обговорили ряд питань, пов’язаних як із розвитком польської культури в місті, так і з підготовкою країн до Євро-2012. На жаль, Житомир досі не має міста-побратима у Польщі, хоча в нас є потужна польська громада. Натомість Віра Шелудченко поділилась планами щодо відзначення річниці з дня народження Яна Падеревського, видатного польського піаніста, диригента та композитора, який провів свої ранні роки у помісті під Житомиром.

Коло питань, які обговорювались на офіційній зустрічі, стосувалось розширення польсько-українських відносин.




Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare