Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 485515
Прогноз погоди
Вища нагорода керівника – визнання дітей
20 травня 2010 року 16:28


 

У міському Палаці культури відбулося мистецьке свято – театральній студії «Юність» виповнилось 10 років.

Театр засновано у 1997 році, який спершу діяв при польському костьолі св. Софії. Через два роки міська рада подбала про дітей і театр «Юність»  та розмістила його у приміщенні підліткового клубу по вул. Київській, де діти вчаться театральному мистецтву і сьогодні.

Акторами театру-студії є учні різних шкіл та студенти майже усіх вузів міста. Юні прихильники Мельпомени освоюють ази сценічної мови, вокалу, акторської майстерності, гри на гітарі. У репертуарі є мініатюри, мюзикли, спектаклі. Діти та молодь із задоволенням грають і класику, і твори в сучасній обробці (А.П.Чехова «Ведмідь», «Пропозиція», Н.Гоголя «Ревізор», «Ніч  перед Різдвом», М. Старицького «За двома зайцами», Л. Українки «Бояриня», Л. Філатова «Попелюшка до і після», «Принцеса і свинопас» ). Постановки відбуваються з танцями, балом, сценічним боєм, фехтуванням.

Колектив театру «Юність» вже має чимало гідних досягнень, він є лауреатом і неодноразовим переможцем у міських, обласних конкурсах-фестивалях театрального мистецтва.

У 2008 році колективу театру було присвоєно почесне звання „Народного”.

10 років – це і мало, і багато. У залі зібрались юні актори, батьки, друзі, випускники різних років, дехто прийшов уже зі своїми дітьми.      Але і вони, перші випускники: Малиновський Олександр, Ольштинський Антон, Кратюк-Воробей Тетяна, Данильченко Максим - були сьогодні не тільки глядачами, вони грали свої улюблені ролі. У акторській майстерності їм не поступалися сьогоднішні юні актори: Словінська Юлія, Кучерук Володимир, Нікольський Олександр, Баранов Ніна, Гулова Тетяна, Чайковська Даша, Расновська Марія, Моначинський Олександр, Чайковська Дар’я, Анікіна Анастасія, Виговська Ольга, Ганько Катерина.

Йдучи у «великий світ», вони не обов’язково стануть акторами або режисерами, хоча власне Лозовська Ірина, вихованка студії першого випуску, є студенткою Харьківського університету культури і мистецтв та актрисою Харьківського комерційного театру, де здобуті навики допомагають їм в повсякденному житті.   Активна життєва позиція, вміння конструктивно мислити і не бути байдужими до того, що відбувається навколо – це невеликий перелік набутого багажу, який отримують підлітки. А це - головна мета творчого колективу студії.

Керує юними артистами Тетяна Мокра, кращий художній керівник 2005-2008 років, людина з широкою душею, невичерпною енергією, багатим творчим потенціалом. Тетяна Георгіївна намагається знайти особливий підхід до кожної дитини, і за це вихованці дуже вдячні своїй наставниці.  

«У неї ми вчимося бути природними людьми, збагачуємось морально, зростаємо культурно, не відчуваємо самотності і нестачі любові. Театральна студія «Юність» стала нашим другим домом», - відгукуються про свого режисера. Це і є вища нагорода керівникові.

















Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare