Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 484438
Прогноз погоди
У Житомирі відбулися урочистості з нагоди 65-ї річниці Перемоги
9 травня 2010 року 19:52

«Дорогі ветерани! Ми вдячні вам за те, що ви, переможці Великої Вітчизняної війни, до сьогоднішніх днів у строю. Перенісши тяжби воєнних років, ви зберегли оптимізм і невичерпну енергію. Ця перемога коштувала нам дуже багато. Але ми заплатили цю ціну. Майже всі українські родини відчули, що таке втрата. Наша земля повнилась сльозами матерів і вдів. Ми цього не в праві забувати…», - зазначила Житомиряький міський голова Віра Шелудченко на мітингу з нагоди Дня Перемоги у Житомирі.

 

Сьогодні житомиряни зустріли 65 річницю з Дня Великої Перемоги над фашистською Німеччиною.

 

Віра Шелудченко відзначила, що 9 Травня стало для нас днем свята і скорботи, символом національної гідності, даниною глибокої шани до солдатського подвигу.

 

22 червня 1941 року Житомир одним із перших міст країни зазнав бомбардування гітлерівської авіації. Але 65 років тому наші діди та прадіди провели для нас гарний урок патріотизму. Тільки гарячим і люблячим свою землю серцем можна робити такі подвиги. У боях за Житомир відзначилися війська під командуванням генерал-полковника Гречка, генерал-полковника Леселідзе, генерал-лейтенанта Черняховського, а також генерал-полковника танкових військ Рибалки. 17 дивізій, бригад та окремих полків здобули почесне найменування «Житомирських».













Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare