Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 3
переглядів: 45
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482106
Прогноз погоди
24 квітня на сцені обласної філармонії відбувся ІV Відкритий міський фестиваль хореографічних колективів «Мистецькі ворота-2010»
27 квітня 2010 року 18:10

Вчетверте міський культурно-спортивний центр Житомирської міської ради за підтримки управління у справах  сім’ї, молоді та спорту міської ради провів Відкритий фестиваль-конкурс хореографії «Мистецькі ворота». Завдання для танцювальних колективів на цей раз було показати майстерність юних артистів, виконуючи танці народів світу. Девятнадцять дитячих хореографічних колективів з міст Житомира, Коростишева та  Бердичева, з сіл Озерне, Троянова, Сингурів  на конкурс виставили 34 показових номери. Виконані були народні танці різних країн та стилізовані, тобто роботи хореографів в сучасному стилі, яку передають характери, образи, культуру народів світу.

Глядачі на фестивалі побачили роботи хореографів на українську, австрійську, мордовську, іспанську, єврейську, в’єтнамську, ірландську, італійську, циганську, японську, турецьку, арабську, латино-американську тематику.

Роботи дітей та їх керівників оцінювало авторитетне журі: викладачі хореографії училища культури ім. І. Огієнка та визнані майстри хореографії нашого міста. Колективи керівників («Колорит», «Зоряниця», «Посмішка»), що були в журі, теж брали участь в концерті, але в конкурсі не оцінювались.

Журі до художніх номерів поставили достатньо високі вимоги: оцінювали побудову танцю, складність, художній малюнок, костюми, відповідність темі конкурсу, майстерність виконання юних артистів, підбір музики, якість фонограми і т. п.

В номінації народний танець:

-  І місце присуджено  зразковому ансамблю народного танцю «Радість» з міста Бердичева, керівники – Тетяна Самійленко, Зоя та Олексій Ризванюки за виконання мордовського танцю.

-    ІІ місце – зразковій хореографічній студії «Дюймовочка» з м. Коростишева за танець «Арагонська хотта», керівник – Ірина Шумбар.

-      ІІІ місце -  дитячій хореографічній студії «Зоряночка» міського палацу культури м. Житомира, керівник – Алла Незвевецька, за танець «Черевички».

            В номінації стилізований танець:

-   І  місце – зразковій дитячій театрально-хореографічній студії «Світлячок» м. Житомир, керівник – Ольга Костюшко, за танець «Бродвейський джаз».

-   ІІ місце – зразковому художньому колективу хореографічному ансамблю «Тіп-Топ» м. Житомир, керівник – Лариса Купченко за танок «Бешкетники».

-   ІІ місце -  школі  східного танцю «Hot Arabian dance» м. Житомир за «Dance of winner» (танець переможця), керівник Катерина Самолудченко.

-    ІІІ місце – Танцювальна група арабського танцю «FLY» м. Житомир, керівник – Тіна Коробко, за танець «Табло»

            Журі відмітило високий рівень підготовки дітей, цікаве рішення художнього завдання зразкового аматорського ансамблю танцю «Юність» с. Троянів, та зразкового хореографічного колективу «Посмішка» с. Сингури.

            Всі колективи були відзначені дипломами учасників та пам’ятними сувенірами від міського культурно-спортивного центру та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

 







Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare