Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 48
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 480909
Прогноз погоди
Віра Шелудченко: «Тарифи повинні бути справедливі!»
16 квітня 2010 року 16:57
«Ми призупиняємо дію тарифів на комунальні послуги до того часу, поки не буде розставлено всі крапки над «і». Тарифи повинні бути справедливими. І це наше завдання номер один!», - заявила міський голова Віра Шелудченко на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Міський голова бачить ряд проблем із нарахуванням тарифів. По-перше, тарифи точно треба коригувати. За останні роки суттєво збільшилась мінімальна заробітна плата. Якщо у квітні 2008 вона становила 525 гривень, то у квітні 2009 – 625 гривень, а у грудні 2010 – це вже 922 гривні (відповідно до проекту). Змінюються і ціни на продукти харчування: хліб зараз коштує 3,56 (середня ціна відповідно до даних Міністерства економіки), а у 2008 році коштував 2,76. Тобто хліб подорожчав на 30%. Підвищилась ціна і на енергоресурси, якими користуються КВЖРЕПи.

По друге, Віра Тимофіївна переконана, що обговорення тарифів мало бути публічними. У даному випадку це конкретне недопрацювання керівника управління житлового господарства - Пивоварової Світлани Іванівни.

Міський голова зазначила: «Ми мусимо зробити все можливе для того, щоб соціально незахищені верстви населення отримали субсидію. Тому я сьогодні даю окреме розпорядження міському управлінню соціального захисту і районним управлінням соціального захисту вжити всіх необхідних заходів для того, щоб в нашому місті кожна людина, яка підпадає під категорію соціально незахищеної, мала можливість легко і швидко отримати субсидію».

Окрім того, буде створено комісію під керівництвом заступника міського голови Олександра Марцуна, до якої увійдуть фахівці, експерти та представники громадськості Вони займуться економічним обґрунтуванням коригування тарифів. «Більше того, ми скористаємось досвідом деяких міст України і запровадимо громадський контроль за якістю послуг ВЖРЕПів…» - впевнена Віра Шелудченко.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare