Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477261
Прогноз погоди
Нове обладнання для лікування зубів
15 квітня 2010 року 18:03

На минулому тижні у Житомирській міській стоматологічній поліклініці №2 замінено 4 стоматустановки старого зразка на сучасне обладнання. Всього на закупівлю медичного обладнання для закладів міста Житомира у 2008-2009 роках з міського бюджету виділено близько 7 млн. гривень.

 

«Здоров’я житомирян – найцінніше надбання, тому одним із першочергових напрямків діяльності міської влади є поліпшення наявної матеріально-технічної бази закладів медицини, оснащення їх діагностичним і лікувальним обладнанням», - зазначила міський голова Віра Шелудченко.


 

 

Завдяки таким змінам у стоматології -  підростає покоління, яке набагато менше боїться візиту до стоматолога, ніж їхні батьки.

Тим не менше, як вважає головний лікар міської стоматполіклініки №2 Сергій Аршинніков, роботи лікарям у найближчому майбутньому вистачить. Адже люди все ще легковажать доглядом за своїми зубами. Так, за минулий рік зареєстровано понад 40 тисяч відвідувань поліклініки. 

 

Про діяльність поліклініки та важливість профілактику «зубних проблем» – головний лікар поліклініки – Сергій Аршинніков.

 

 — На посаді головного лікаря Житомирської міської стоматологічної поліклініки №2 ви вже - 12 років. Які найпомітніші зміни відбулися у стоматології за цей час?

 

- На сьогоднішній день стоматполіклініка №2 — це потужний лікувальний заклад. У ній функціонує терапевтичні, хірургічний та рентгенологічний кабінети. 

Лікарі та  медсестери поліклініки щодня надають висококваліфіковану стоматологічну допомогу населенню міста Житомира. Лише за минулий рік зареєстровано 43 тисячі відвідувань поліклініки.

Упродовж усіх цих років у державній стоматології бракує коштів. Щоправда, з боку міської ради та особисто міського голови Віри Шелудченко ми постійно відчуваємо підтримку та розуміння. Так, нещодавно ми отримали 4 нові стоматустановки - це дороге обладнання.

 

- Скільком житомирянам спеціалісти поліклініки можуть допомогти?

- Житомирська міська стоматологічна поліклініка №2 обслуговує 60 тисяч дорослого населення Богунського району.
Наша поліклініка працює з 08.00 до 20.00 год. щодня, крім неділі. У суботу – чергує лікар з 9.00 до 15.00 год. Вважаю, цього цілком достатньо, аби людина, в якої заболів зуб, знайшла час звернутися до лікаря у будень. Для чого терпіти зубний біль, наприклад, кілька днів, і лише в неділю зібратися до стоматолога?

Користуючись нагодою, хочу звернутися до усіх житомирян: не чекайте гострого зубного болю, доглядайте за своїми зубами щодня.

 

- Які категорії населення приймаються у поліклініці позачергово?

- Робота у поліклініці організована так, що великих черг, попри навантаження лікарів, нема. Вранці береш талончик на прийом – і йдеш до лікаря у цей або наступний день. Талончик можна отримати ще й по телефону. Телефон реєстратури: 25-36-20. Разом з тим, усі пільгові категорії населення приймаються позачергово. Також для доступу до поліклініки людей з обмеженими можливостями у нас встановлений пандус із дотриманням усіх будівельних вимог.

 

— Чим сучасні матеріали й інструменти відрізняються від тих, котрі використовували декілька років тому?

 

— Кардинально змінилося все — і препарати для анестезії, і лікувальні засоби, і пломбувальні матеріали, і медичне обладнання — у всіх цих напрямках стався величезний прорив. Ще 10-20 років тому пацієнти панічно боялися стоматологів. Є навіть такий жарт: “Дівчинку питають “Чого ти найбільше боїшся?” — “Стоматолога і темряви” — “Ну, зі стоматологом зрозуміло. А чому — темряви?” — “Бо там може ховатися стоматолог”.

Завдяки ж новітнім препаратам, лікування зубів без болю — вже не проблема. Причому препарати для анестезії практично не мають побічної дії. І вводять їх у 3-4 рази меншими дозами. А діють у 3-4 рази ефективніше.

І зубні пасти, і найновіші щітки, й інші засоби для догляду за зубами — на ринку тепер є все.

 

- Що б Ви побажали нашим читачам?

 

- Будьте здорові та не забувайте відвідувати стоматолога двічі на рік з ціллю профілактики. Дбайливо ставтеся до свого здоров’я на протязі всього життя. Частіше посміхайтеся!



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare