Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 463597
Прогноз погоди
Міський голова Житомира відкриє школу для майбутніх мерів
8 квітня 2010 року 16:46

 

13 квітня 2010 року відбудеться відкриття ХІ сесії Муніципальної освітньої молодіжної програми «Школа місцевого самоврядування». Традиційно відкриває курс навчання міський голова  Віра Шелудченко.

 

«Ексклюзивна програма зарекомендована себе, як діюча молодіжна програма. Тому сьогодні ми йдемо далі – запрошуємо до «Школи» не лише учнів та студентів. На перше засідання ми запросили 15 представників молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування. Хай молодь знайомиться із роботою органів місцевого самоврядування», - зазначила міський голова Віра Шелудченко.

 

В.Шелудченко зауважила, що сьогодні у міськвиконкомі працюють випускники «Школи», деякі – зараховані до кадрового резерву Житомирської міської ради.

 

Міський голова доручила управлінню у справах сімї, молоді та спорту скласти список випускників «Школи місцевого самоврядування» усіх років і запрошувати креативну молодь на роботу в органи місцевого самоврядування.


Завідувач сектору "Дозвільний центр" департаменту економічного розвитку міської ради, випускник "Школи" Олег Черняк: «
Школа місцевого самоврядування» дала мені розуміння структури органів державної влади та органів місцевого самоврядування і відмінність цих понять. Показала із середини механізм, який продукує принципи, що визначають життєдіяльність нашого міста  і його громади.

А основне, «школа» дала мені розуміння того, що я хочу працювати у органах місцевого самоврядування, де, на сьогоднішній день, і здійснюється моя професійна діяльність.

 

Довідково:

«Школа місцевого самоврядування» - це ексклюзивна програма, яка діє у Житомирі з 2001 року. Ця Програма реалізовується Об’єднанням громадян «Рідне місто», Житомирське міське молодіжне громадське об’єднання «ХХІ Платформа» при безпосередній підтримці Житомирського міського голови та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

  

Програма Школи вбирає в себе цикл теоретичних та практичних занять для молодих людей з елементами інформативного обсягу, необхідного для подальшого формування своєї кар’єри в органах державної влади чи підприємстві.

  

За роки діяльності «Школи» до навчання було залучено 2 тис. 537 осіб, сертифікати успішності отримали 1 тис. 253 слухачів.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове