Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5578
візитів всього: 490704
Прогноз погоди
В Житомирі презентували систему електронного квитка
6 вересня 2016 року 17:01
Житомирянам презентували перший тролейбус з обладнанням для здійснення автоматизованої оплати за проїзд. У тролейбусі встановили стаціонарний валідатор та мобільний термінал.
 
З 6 вересня тролейбусний маршрут №1 буде обладнаний системою електронного квитка. Стаціонарний валідатор дасть змогу житомирянам, за наявності електронного квитка, самостійно розраховуватися за проїзд. Кондуктор матиме мобільний термінал та видаватиме як паперовий квиток, так і навчатиметься використовувати мобільний термінал, який друкуватиме квитки лише після зчитування електронної карти.
 
«Впродовж цього місяця в пілотному режимі буде працювати маршрут №1. Всі кондуктори будуть мати ручні терміналами. Кондуктор,  як і за старою системою, буде видавати паперовий квиток, так і демонструватиме, як працює нова. У кожного кондуктора буде дві картки: для пільговика і для людини, яка оплачує проїзд. Поки у людей немає картки, кондуктор буде використовувати їх, щоб фіксувати статистику та порівняти дані старої системи з паперовими квитками й нової електронної», – розповідає заступник міського голови Дмитро Ткачук.
 
На першому етапі впровадження планується випуск електронних карток, які мають замінити проїзні квитки. Пільгові категорії будуть забезпечені новими електронними квитками. Житомиряни зможуть придбати картки у пунктах продажу. Також розглядається партнерство з банками, які зможуть «зашити» в банківську карту транспортний модуль.
 
Нова система для здійснення автоматизованої оплати за проїзд дасть змогу полегшити оплату за проїзд пасажирам, підвищити ефективність збору доходів та зробити прозорими фінансові потоки. Завдяки новій системі буде здійснюватися більш детальна статистика про попит на поїздки.
 
До кінця року планується обладнати відповідним обладнанням всі тролейбуси та трамваї ТТУ. Нове впровадження стосується й приватних перевізників. В нових умах конкурсу вже прописано зобов’язання встановлення обладнанням для здійснення автоматизованої оплати за проїзд.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare