Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5577
візитів всього: 490623
Прогноз погоди
В Житомирі відбудеться експозиція присвячена подіям на сході України
28 липня 2016 року 16:13
В рамках відзначення Дня міста міська влада планує організувати масштабну експозицію, присвячену військовим діям на сході України. На думку міського голови Сергія Сухомлина, житомирянам потрібно пам’ятати про те, що мирне небо над містом дається великою ціною.
 
«Ми прагнемо зробити виставку з серйозним смисловим та емоційним навантаженням. Будуть виставлені досить сильні роботи фотохудожника Дмитра Муравського, які передають весь перебіг та біль війни. Будуть окремо представлені експозиції присвячені 95-й бригаді, окремо загиблим та їх сім’ям. Це буде важлива виставка не тільки для міста, а й для всієї України», – розповідає міський голова Сергій Сухомлин.
 
«Житомиряни мають відчути весь біль війни та зрозуміти те, наскільки важлива роль наших захисників», – пояснює художній директор виставки Олена Козловець.
 
Інсталяція відбудеться в приміщенні колишнього ресторану «Смоленськ» на розі вул. Михайлівської та Б.лятошинського. Організатори навмисно обрали майданчик такого формату аби атмосферу зробити максимально наближеною до реальних умов, в яких перебувають військові на сході країни. Власники надають приміщення безкоштовно та навіть запропонували свою допомогу.
 
Для проведення експозиції майданчик буде обладнано виставковим спорядженням, необхідним освітленням та технікою, а військові та волонтери забезпечать необхідний реквізит для оформлення, зокрема і привезений з передової. Крім того, рідними учасників АТО будуть надані їх пам’ятні речі.
Також, окрім фотовиставки до уваги відвідувачів будуть представлені відео роботи, в яких розкриють особливості життя військових не тільки на лінії фронту, а й вдома.
 
На організацію інсталяції коштів з міського бюджету не витрачатимуть. Мистецький захід фінансуватиметься за рахунок волонтерів та спонсорів. Діятиме експозиція протягом декількох місяців, доки матиме попит у житомирян та гостей міста.
 
Також в рамках проведення Дня міста відбудеться нагородження героїв АТО, волонтерів, військових лікарів та громадських організацій (благодійних фондів) відзнаками «Гордість міста».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare