Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 484200
Прогноз погоди
Як боротися з наркозалежністю в Житомирському регіоні обговорили під час круглого столу
24 червня 2016 року 09:50
Щороку кількість наркохворих зростає, а вік осіб, які починають вживати наркотики, знижується. Щоб обговорити основні напрямки роботи по боротьбі з наркоманією 23 червня у Житомирській міській раді відбувся круглий стіл за участі представників Третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочиності, представників Національної поліції, виконавчих органів міської влади та громадських молодіжних об’єднань.
 
Згідно даних офіційної статистики в Україні станом на 1 січня 2016 року було зафіксовано 50 тисяч наркозалежних, які вживають наркотичні засоби внутрішньовенним шляхом. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що в Україні людей, які вживають наркотики ін’єкційним шляхом, мінімум 425 тисяч.
 
Житомирський регіон вже протягом декількох років знаходиться в середині списку по хворим на наркоманію. Всього зафіксовано близько 920 чоловік. Щорічно в обласному наркологічному диспансері проліковується близько 500 хворих.
 
Житомирський міський голова Сергій Сухомлин звернув увагу на те, що на фасадах будинків з’явилася реклама сайтів з продажу наркотиків.
 
«Питання боротьби з наркоманією, її профілактика є досить серйозними. Вже відкрито на фасадах будинків у місті розміщується реклама сайтів, які пропонують наркотичні препарати. І це не може не хвилювати нас. Тому необхідно скоординувати роботу між містом, службами, управліннями та поліцією, щоб активізуватися та зробити все можливе, щоб наркотиків у Житомирі не було», – пояснює Сергій Сухомлин.
 
Нині розпочато декілька кримінальних проваджень стосовно оголошень по збуту наркотиків у Інтернеті. Про це повідомляє в.о. начальника Житомирського відділу Третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Віталій Прокопенко.
 
«На даний момент технології, що існують у світі, дозволяють розмістити подібні сайти у будь-якій точці планети. Один із сайтів, які рекламують на фасадах, розміщений в Голландії, а інший в Китаї. Це потребує залучення міжнародного співробітництва. Матеріали були зібрані, проаналізовані. Разом з поліцією встановлюємо безпосередньо осіб, які займаються розповсюдженням наркотиків, й їх будемо затримувати», – додає Віталій Прокопенко.
 
За словами  директора Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольги Юрченко, учасники круглого столу були одностайні у тому, щоб при повній взаємопідтримці та співпраці між державними установами, медичними закладами та громадськими об’єднаннями активізувати роботу щодо:
 
  • інформування населення про шкоду життю людини від вживання наркотиків та ознаки наркозалежності, шляхом створення соціальних відеороликів і розміщення їх на ТБ та інтернеті;
  • оперативної ліквідації інформаційних знаків про сайти з продажу наркотиків, які з’явилися на будівлях міста;
  • проведення профілактичної роз’яснювальної роботи в літній період з дітьми та молоддю на базі оздоровчих таборів.
Виконання цих та інших завдань покладено на Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КП «Інспекція з благоустрою», управління житлового господарства, управління у справах сім’ї, дітей та молоді і знаходитиметься на контролі міського голови.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare