Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479537
Прогноз погоди
Сергій Сухомлин: Дім української культури повинен стати центром спілкування житомирської громади
21 квітня 2016 року 18:07

Виконання Гімну, молитви за Україну, виступи місцевих та всесвітньо відомих артистів, частування гостей, встановлення рекорду України та освячення будівлі – так у Житомирі відзначили відкриття Дому української культури 21 квітня. Свідками події стали представники влади, культури, духовенства, національних меншин, громадські діячі та усі бажаючі житомиряни.

Із історичною для міста подією гостей свята своїм співом привітали всесвітньо відома хорова капела «Орея», дитячий хор «Глорія» та народна артистка України Ніна Матвієнко.

Крім того, присутні на урочистому відкритті Українського Дому стали свідками встановлення нового рекорду України: біля приміщення музею розмістили ляльку-мотанку, заввишки три метри п’ятдесят сантиметрів. Нове досягнення житомирян зафіксував представник Книги рекордів України. Майстри, що виготовляли ляльку, впевнені, що вона стане оберегом міста, адже створювалася з любов’ю та повагою до українських традицій. Житомиряни ж, після встановлення рекорду, активно фотографувалися на згадку з найбільшою лялькою-мотанкою.

На порозі Дому української культури гостей зустрічали за українськими традиціями – з танцями, співами та кораваєм. А от першим до приміщення потрапив чорний кіт, також згідно звичаїв. Далі екскурсії приміщенням проводили для житомирян, які завітали на свято.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив на тому, що економічне зростання держави і Житомира зокрема можливе завдяки розвитку освіти і зростанню культури. Мер Житомира закликав мешканців міста активно долучатися до того, щоб Дім української культури став місцем спілкування громади, а також висловив побажання:

«Щоб там звучав дитячий сміх, була музика, були художники, щоб цей дім дійсно став центром української культури», - поділився Сергій Сухомлин.

Відсьогодні, завітавши до Дому української культури, житомиряни можуть побачити  цікаві та ексклюзивні експонати, серед яких побутові речі та зброя козацької доби, вироби народної творчості, картини житомирських художників, куточок відомих житомирян та багато іншого.

Дім української культури відкритий для житомирян та гостей міста в будні дні з 9:00 до 18:00 (вул. Велика Бердичівська, 61).



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare