Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 49
візитів сьогодні: 5549
візитів всього: 475779
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували жертв фашистських концтаборів
11 квітня 2016 року 14:40

Загальноміські заходи з цієї нагоди відбулися у Житомирі біля пам’ятного знаку «Жертвам фашизму» та меморіального комплексу «Жертвам фашистських концтаборів».

За участі керівництва міста та області, ветеранів Другої світової війни, представників громадських організацій, ЗМІ, учнів загальноосвітніх навчальних закладів пройшов мітинг та  урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам фашизму».

Молебень за спочилими в’язнями жертв фашистських концтаборів провів настоятель  Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко.

 Участь у заході взяв і ветеран війни, єдиний у Європі живий в’язень концтабору Майданек Франц Карлович Бржезицький, який звернувся до присутніх та закликав до миру:

 «Я  згадую, як ми під час війни потрапили в біду і сиділи в одній ямі, ділячись одним шматком хліба,  й не запитували один одного, якої ми нації, а тільки прагнули одного - вижити. Сьогодні забули про те велике горе, і воно повернулося. Як назвати цю війну, я не знаю. Люди, зупиніться, ви зараз не схожі на людей, схаменіться. Потрібно закликати молодь не до патріотизму, бо патріотів вистачає, а до миру”.

Відповідно до розпорядження міського голови від 08.04.2016 №247 Франца Карловича Бржезицького нагороджено  нагрудним знаком «Відзнака» за заслуги перед містом.

Віддаючи данину скорботної пам’яті тим, хто навіки залишився у безіменних могилах, житомиряни вшанували  загиблих та замучених у фашистських концтаборах людей хвилиною мовчання, а також вклонились тим, хто пройшов тяжкий шлях крізь фашистські табори смерті, і вижив.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare