Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5524
візитів всього: 464694
Прогноз погоди
Житомир – лідер по створенню ОСББ в Житомирській області
4 квітня 2016 року 12:37

«Станом на 1 квітня 2016 року у місті Житомирі зареєстровано 94 ОСББ. Лише за перший квартал 2016 року створено 22 ОСББ –  це більше ніж за 3 попередні роки разом. Кількість ОСББ та ініціативних груп, які бажають створити об'єднання у своєму будинку, постійно збільшується», –  зазначає Артем Ражев, начальник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради.

Активні громадяни, ініціативні групи населення, які хочуть покращити стан свого багатоквартирного будинку, створюють ОСББ, ефективно управляють своєю співвласністю та користуються рядом значних переваг для ОСББ:

  • Самостійне визначення розміру внесків;
  • Гарантоване проведення одного виду капітального ремонту за кошти місцевого бюджету;
  • ОСББ не платить ПДВ у розмірі 20%, оскільки є неприбутковою організацією;
  • Залучення додаткових коштів на утримання будинку з джерел, які раніше не були задіяні або ж йшли на рахунок ВЖРЕПу (оренда підвалів, послуги телефонної, телевізійної та Інтернет - зв’язки, парковка у дворі та інше);
  • Накопичення коштів на ремонтному та резервному фонді ОСББ, чого немає в будинках, які обслуговуються  ВЖРЕП;
  • Для ОСББ гарантоване отримання прибудинкової території у власність, або в оренду.
  • Вільний вибір виконавця робіт та послуг, здійснення контролю;
  •  Прозоре використання коштів;
  •  Участь у Державній програмі енергоефективності;

Для створення ОСББ у власному багатоквартирному будинку необхідно виконати декілька простих кроків (Згідно Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

 

Нагадуємо! 1 липня 2015 року вступив у дію Закон України  «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» згідно якого з 1 липня 2016 співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства.

 

За більш детальною інформацією з питань створення та функціонування ОСББ звертайтеся до Управління муніципального розвитку Житомирської міської ради (м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, каб.264, тел. 48-12-00)



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове