Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464658
Прогноз погоди
Увага!!! Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради застерігає!
4 квітня 2016 року 12:41

На території України спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів. З встановленням сухої теплої погоди на околицях міста виникають стихійні пожежі, пов’язані із загоранням сухої трави на господарських угіддях, уздовж доріг та території приватного сектору.

Слід зауважити, що спалювання залишків сухої рослинності згідно чинного законодавства категорично заборонено!

Незважаючи на застереження у ЗМІ та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради щодо попередження пожеж, все ж таки щороку вони виникають і завдають населенню та навколишньому середовищу значних матеріальних збитків. Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Лише протягом останніх вихідних на околицях міста виникло 4 пожежі на відкритій місцевості,  внаслідок чого пожежа завдала шкоди господарським спорудам.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку населенню та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Враховуючи, що найближчим часом люди розпочнуть роботи на своїх земельних ділянках та проводити відпочинок на природі, звертаємося до всіх громадян:

  • Ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель!         
  •  Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками.
  • Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі.
  • Іноді досить просто затоптати полум'я (ще треба почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову).
  • Якщо пожежу не можете загасити самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про виявлений осередок загоряння, і укажіть точне місце».

Шановні громадяни!

Наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж.

Пам’ятайте, що лише їх дотримання застереже від трагічних наслідків.

 

                           Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове