Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482120
Прогноз погоди
У Житомирі презентували результати проекту «Гендерне обличчя Житомирської міської ради»
1 квітня 2016 року 09:51
31 березня 2016 року в прес-центрі Житомирської міської ради відбулося засідання   міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності.  Під час засідання  Світлана Євченко, спеціаліст управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради представила результати проекту «Гендерне обличчя Житомирської міської ради» :
"На рівні депутатів Житомирської міської ради співвідношення часток жінок і чоловіків становить 19 % до 81 %, що не відображає паритетної участі жінок у процесі прийняття рішень.
- На рівні осіб, які приймають рішення (голова ЖМР, заступники, секретар ЖМР), співвідношення жінок і чоловіків становить 1 до 5, вік – переважно 35 – 50, освіта – фінансово-економічна.
- Серед керівників структурних підрозділів міської ради співвідношення жінок та чоловіків становить   57 %  до  43  %. Переважають особи у віці 35 – 50 років, як серед жінок, так і серед чоловіків. Серед керівників-жінок переважають особи з фінансово-економічною освітою, серед чоловіків – із гуманітарною та технічною.
На рівні заступників керівників структурних підрозділів міської ради переважають жінки у співвідношенні     63 %  до  37 %. Серед жінок цієї категорії переважають особи у віці понад 50 років з гуманітарною освітою.  Серед чоловіків – порівну у віці 35 – 50 та понад 50 років з технічною освітою.
- Серед начальників та заступників відділів департаментів (управлінь) міської ради співвідношення жінок та чоловіків становить 74 %  до 26 %. За віковими категоріями переважають жінки віком 35 – 50 років та чоловіки у віці понад 50 років. Щодо освіти, то у жінок переважають особи з фінансово-економічною освітою, серед чоловіків – незначно з технічною.
- На рівні спеціалістів переважають жінки. Співвідношення становить 76 %  до 24%. Серед жінок та чоловіків спеціалістів переважають особи віком до 35 років.
Щодо освіти, то серед жінок переважають особи з фінансово-економічною освітою, серед чоловіків – із технічною. Отже, особи, які приймають рішення (депутатський корпус та керівництво міської ради), - це чоловіки віком 35-50 років. Виконавчі органи Житомирської міської ради переважно мають жіноче обличчя. Це жінки віком 35 – 50 років з фінансово-економічною освітою".
 
Робоча група, яка працювала над проектом запропонувала наступні рекомендації:
- Рекомендувати конкурсній комісії міської ради при прийнятті на роботу після проходження конкурсу за умови однакової професійної підготовки зараховувати осіб тієї статі, якої менше представлено у структурному підрозділі, відділі.
- Не допускати дискримінації за ознакою статі, віку, іншими ознаками при прийнятті   на роботу та в процесі здійснення діяльності.
- Проводити навчання для посадових осіб місцевого самоврядування  з питань впровадження ґендерного підходу у професійну діяльність.
- Поступово запроваджувати внутрівідомчу  статистику, розподілену за статтю.
- Здійснювати діяльність, спрямовану на створення мережі жінок-лідерок задля наснаження і подальшої їх участі у місцевих виборах.
- Проводити   інформаційну роботу серед населення щодо  внеску жінок у соціально-економічний розвиток міста, створення позитивного  іміджу жінки-лідерки в усіх сферах життєдіяльності суспільства.
 
 Окрім того, було обговорено роботу стосовно  протидії насильству у сім'ї в м. Житомирі:
Зокрема, Тарасенко Наталія Леонідівна, голова Ради ЖОМГО «Паритет», представила результати проекту « Попередження насильства серед жінок та дівчат", який  реалізовувався в області за підтримки» Українського Жіночого Фонду. Богоявленська Юлія В'ячеславівна, доцент кафедри управління персоналом та економіки праці ЖДТУ, представила результати досліджень проблем демографічного розвитку в контексті запобігання проявам насильства у сім'ї, яка запропонувала створити дорожню карту для осіб, які поперпають від насильства у сім'ї.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare