Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5573
візитів всього: 490438
Прогноз погоди
Матвій Хренов: Епідемії грипу та ГРВІ в Житомирі немає
15 січня 2016 року 15:27
Ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ у місті не набула епідемічного характеру. Рівень захворюваності населення м. Житомира на грип/ГРВІ упродовж 2-го тижня 2016р. не перевищує порогового рівня. Разом з тим відмічається тенденція до зростання захворюваності на грип та ГРВІ, має місце сезонний підйом захворюваності. Упродовж 2-го тижня епіднагляду зареєстровано 1416 випадків ГРВІ проти 1080 випадків на минулому тижні, що на 23,8% більше. Померла 1 людина від пневмонії, проте за клінічними ознаками захворювання не було спричинено вірусом грипу. Упродовж останньої доби захворіло 466 осіб, із них: 229 дорослих і 237 дітей. Госпіталізовано за останню добу 39 дорослих і 30 дітей.
 
Заступник міського голови Матвій Хренов розповідає, що місто не почало своєчасно готуватися до сезонного підйому захворюваності на грип та ГРВІ, тому в Житомирі йде тенденція до  збільшення кількості хворих.
 
«Якби цього року відбулась вакцинація мешканців міста, наслідків було б менше. Ми будемо розробляти програму протидії грипу, одним із головних інструментів протидії – вакцинація. Для цього будемо шукати бюджетні або небюджетні кошти, щоб вакцинувати групи ризику. В першу чергу це вихователі ДНЗ, учителі шкіл та медпрацівники. Готуватися до протидії поширення інфекції варто починати ще влітку, а саму вакцинацію розпочинати з вересня», - зазначає Матвій Хренов.
 
ДОВІДКОВО для мешканців ЖИТОМИРА: Грип - гостре інфекційне захворювання з повітряно-краплинним шляхом передачі збудника, яке характеризується коротким інкубаційним періодом (від 10-12 годин до 7 діб), масовим поширенням, лихоманкою, симптомами інтоксикації та враженням респіраторних шляхів з великою частотою виникнення ускладнень. З метою збереження власного здоров’я та здоров’я дітей, недопущення важких та ускладнених форм респіраторних інфекцій варто уникати перебування в місцях значного скупчення людей,  дотримуватись правил особистої гігієни та при перших ознаках захворювання звертатись по медичну допомогу.
Закликаємо населення не займатися самолікуванням. Своєчасне звернення до лікарів  збереже Ваше  життя.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare