Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477471
Прогноз погоди
Про головні зміни у роботі Житомирської місцевої прокуратури
29 грудня 2015 року 13:00
З 15 грудня 2015 року розпочала діяльність Житомирська місцева прокуратура. Згідно нового Закону України «Про прокуратуру», змінилася не тільки назва, а  територія поширення повноважень органів прокуратури та  функції.
 
 Про головні зміни у роботі відомства розповів керівник Житомирської місцевої прокуратури  Грабович Андрій під час сесії міської ради.
 
Відповідно до вимог чинного законодавства, територіальна юрисдикція Житомирської  місцевої прокуратури  розповсюджується на місто Житомир та Житомирський район.
 
З повноважень прокуратури знімається дві функції: загальний нагляд та функція досудового дослідження.
 
На даний час прокуратура виконує чотири основні функції:
- підтримання державного обвинувачення в судах;
- нагляд за здійсненням оперативно-пошукової діяльності  та досудового  розслідування;
- представництв інтересів громадян і держави в судах;
- нагляд за виконанням досудових рішень у кримінальних провадженнях.
 
Зі слів доповідача, ці функції  також частково обмежені.  «Якщо говорити про функції представництва в судах, то на даний час ми можемо представляти лише  інтереси неповнолітніх, обмежено дієздатних і недієздатних. А також представництва інтересів держави в суді у разі, якщо захист цих інтересів не здійснює, або неналежно здійснює орган державної влади чи орган місцевого», - зазначив Андрій Грабович.
 
Він також повідомив, збільшується незалежність прокурорів від керівництва:
«Прокурори місцевої прокуратури стали більш самостійними. Рядові прокурори мають функцію процесуального керівництва. Прокурори підпорядковуються керівникам виключно в частині виконання письмових наказів адміністративного характеру, пов’язаних з організаційними питаннями діяльності прокурорів та органів прокуратури».
 
Відповідно до нового Закону з 15 квітня 2016 року запрацює кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури (ще одна це інновація закону), яка виконуватиме функцію притягнення до кримінальної відповідальності працівників прокуратури.
 
«Сьогоднішні зміни – це позитивний момент у діяльності прокуратури  і  тільки перший етап формування місцевих прокуратур, за ними підуть регіональні прокуратури, Генеральна прокуратура», -  наголосив прокурор.
 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare