Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 476917
Прогноз погоди
Відбулася презентація нового краєзнавчого видання - "Житомир. 100 підстав пишатися нашим містом"
25 грудня 2015 року 12:29
«Історія Житомира твориться людьми, а слава нашого міста - нашими славними земляками. Люди, які були жертовно віддані Україні та своїй справі, мають залишатися в суспільній пам'яті», - переконані  кандидат історичних наук Геннадій Махорін та журналіст Іван Саюк. 24 грудня в міській  раді  вони презентували нову книгу "Житомир. 100 підстав пишатися нашим містом".
 
Колеги, краєзнавці, волонтери, науковці та знайомі авторам люди мали змогу ознайомитися з історією її написання та дізнатися про події і людей, яким вона присвячена.

 

«Назва книги, звичайно, умовна. Адже наше місто має набагато більше цікавих  фактів, пов'язаних із життям та діяльністю людей, які прославили Житомир, жили тут раніше та живуть зараз», - зазначив  Геннадій Махорін.
 
 На сторінках видання –  історичні постаті, які боролися за українську державність, видатні представники економічної сфери, виробничники, науковці, мистецькі колективи, почесні громадяни Житомира. Книга розповідає про цікаві події, котрі проходили в місті, та основні здобутки житомирян в різних галузях -  промислові, транспорті, науці, освіті, медицині, в культурно-мистецькій сфері,  літературі  та спорті.
 
«Узагальненим героєм є Житомирська 95-та окрема аеромобільна бригада. Наші десантники протягом серпня-вересня 2014 року здійснили найдовший у військовій історії рейд довжиною понад 500 кілометрів... У 95-ій ОАМБ розпочинала службу за контрактом наша всеукраїнська героїня Надія Савченко », - йдеться на першій сторінці видання. Зі слів авторів, книга буде передана легендарній 95-й бригаді та найближчими днями поштою відправлена Надії Савченко.
 
Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради,  відзначила, що видання є корисним для молоді, та подякувала авторам  за такий подарунок для міста.
 
«Впевнена, що книга може бути візитною карткою Житомира, бути подарованою гостям нашого міста, є корисною для молоді, бібліотек та шкіл, тому з цим виданням  слід ознайомити якомога більше дітей», - зазначила Ірина Ковальчук та запевнила, що зі сторони управління зробить все можливе, аби підтримати необхідний проект у наступному році.
 
Під час презентації книгу з вдячністю отримали люди, про яких розповідається на її сторінках.
 
Книга видана за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради тиражем у 300 примірників, які буде поширено в бібліотеках житомирських шкіл, а також  інших міст, аби широке коло читачів України дізналися  про Житомир та його славних представників. Автори-упорядники видання Геннадій Махорін та Іван Саюк сподіваються, що знайдуться меценати, які допоможуть надрукувати книгу більшим тиражем, і вона потрапить  до рук  кожного житомирянина.
 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare