Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 464729
Прогноз погоди
Корейська компанія презентувала у Житомирі проект впровадження у місті е-квитка
21 грудня 2015 року 14:41
Представники південно-корейської компанії «MST Global» запропонували Житомиру інвестиційний проект, у рамках якого передбачається встановлення автоматизованої системи оплати та контролю за проїздом шляхом впровадження е-квитка та створення нового підприємства - спільної власності Житомирської міської ради та корейської компанії.
 
 «Єдиний електронний квиток» – єдина універсальна система обліку пасажироперевезень та грошових розрахунків. Маршрутки і тролейбуси обладнуються спеціальними приладами, які зчитують інформацію із пластикових карток та  беруть плату за проїзд. Проект також передбачає встановлення електронних  табло на зупинках та термінали продажу електронних квитків.
 
За пропозицією компанії «MST Global», вони готові інвестувати в проект близько 4 млн доларів та взяти на себе всі зобов’язання по запуску системи. Натомість мають намір отримувати 7% комісії усіх платежів «системи е-квиток». На Житомирську міську раду покладається зобов’язання забезпечити найменшу виручку у ромірі 1930 грн від кожного транспортного засобу щомісяця. Термін дії договору -  15 років з дати експлуатації системи. За цей час корейська компанія  планує компенсувати інвестицію за рахунок комісії. Після 15 років право управління «системою е-квитка»  належатиме  міській раді.
 
За словами профільного заступника міського голови Дмитра Ткачука, подібного роду система є доволі прогресивною і повинна значно покращити умови надання послуг з перевезення як для пасажирів, так і для перевізників. «Це зручно та легко для мешканців й дає можливість оптимізувати затрати на збір виручки для перевізника. Ми готові розглянути альтернативні пропозиції. В кожному проекті є свої плюси та недоліки, та наше завдання прийняти оптимальне й  зважене рішення», - зазначив Дмитро Ткачук.  

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове