Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 463572
Прогноз погоди
У міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів фахівці ділилися досвідом
17 грудня 2015 року 16:34
 
"Співпраця психолого-медико-педагогічних консультацій та центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів як невід’ємна складова результативності реабілітаційного процесу" -  під такою назвою пройшов «круглий стіл» у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради.
 
Захід організовувала і провела  лікар-дефектолог  центру Тетяна  Рясновська, яка  стала переможцем загальноміського конкурсу-рейтингу популярності та здобутків «Гордість міста – 2015»  у номінації  "Працівник сфери послуг року".
 
За "круглим столом" зібралися фахівці психолого-медико-педагогічних консультацій, до яких батьки дітей з особливими потребами звертаються первинно, а також лікарі-неврологи, які виявляють на ранніх стадіях порушення у розвитку дитини  й рекомендують звернутися за соціальними послугами. Фахівці поділилися досвідом, обговорили сучасні методи колекційної роботи  та форми  взаємодії у допомозі діткам з особливими потребами.
 
Тетяна Рясновська презентувала умови закладу, соціальні послуги, які надає центр, розповіла про напрацювання та методи роботи з дітками з особливими потребами (елементи методики Марії Монтессорі, логопедична корекція, корекція індивідуальних особливостей розвитку дитини, пісочна терапія, сенсорна кімната, ігротерапія та ін.)
 
« Є дітки з певним своїм світоглядом ( наприклад, аутисти), який змінити практично не можливо. Важливо, адаптувати до такої дитини батьків та  навчити саму дитину жити в суспільстві», - наголошували практики під час зустрічі. Тетяна Рясновська підкреслила, що єдиноправильним шляхом у розвитку таких дітей є не дельфінотерапія чи іпотерапія, а щоденна робота батьків та фахівців з дитиною, особливо на ранньому періоді розвитку.
 
Наголошувалося на тому, що діти з особливими потребами мають бути максимально самостійними і мати змогу подбати про себе в дорослому житті. «Чим раніше здійснено корекційний вплив на таких діток та надана кваліфікована допомога батькам, тим раніше і кращим буде результат. Батьки не повинні сидіти вдома та приховувати проблему, нівелюючи нею. Адже потрібна титанічна, постійна та довготривала робота як батьків, так і фахівців для того, щоб отримати результат реабілітації», - сказала Тетяна Рясновська.
 
Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради функціонує 3 роки (з 22 травня 2012 року).  Структура закладу складається з двох відділень: фізичної реабілітації та відділення соціальної та психолого-педагогічної реабілітації. Функціонує 7 груп, в яких дітки розподілені за віком та рівнем розвитку. Центр розрахований на 50 місць, та на сьогоднішній день на реабілітації перебувають 78 пацієнтів – дітей   віком від 2 до 18 років. За  2015 рік у центрі отримали реабілітаційні послуги 121 дитина.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове