Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 464506
Прогноз погоди
Про допомогу безпритульним взимку говорили у міській раді
11 грудня 2015 року 17:03
Про проблеми безпритульних у зимовий період говорили сьогодні, 11 грудня, на спільній  координаційній  нараді в Житомирській міській раді, що пройшла за участі міського Центру обліку  бездомних осіб, якими опікується ГО «Милосердя», керівників виконавчих органів та інших органів міської ради, дотичних до роботи з бездомними громадянами, міських та обласних служб, головних лікарів міських лікарень та завідуючих приймальних відділень, керівників  правоохоронних структур та служб надзвичайних ситуацій.
 
Цьогоріч бездомні громадяни зможуть пережити зиму в умовах стаціонарного приміщення, що знаходиться за адресою пров. 1-й Іподромний, 15 а. Двохповерхове цегляне приміщення майже облаштоване, має нічне відділення та дві кімнати для інвалідів. Як розповів  Владислав Паламарчук, голова ГО «Милосердя» та ініціатор створення такого закладу, нічліжне відділення для безхатченків працюватиме щодня з 8:00 до 20:00. Для того, щоб залишитися на ніч, безхатченки мають пройти флюорографію та тести на гепатит і наявність ВІЛ-інфекції.
 
Під час зустрічі наголошувалося на важливості взаємодії управлінь та служб, дотичних до проблем бездомних громадян, задля вирішення найгостріших проблем безпритульних: медичного обстеження та лікування, відновлення документів, оформлення інвалідності, працевлаштування безхатченків. Йшлося також про створення єдиного порядку медичного обстеження та організації  надання необхідної медичної допомоги бездомним особам, запобігання надзвичайних ситуацій та попередження правопорушень в приміщенні Міського центру обліку бездомних осіб, в тому числі в зимовий період.
 
Наголошувалося  на тому, що «люди з вулиці» можуть виконувати громадські роботи та надавати соціальний супровід один одному. Міський центр зайнятості запропонував співпрацю Центру  обліку бездомних осіб шляхом підписання угоди щодо можливого працевлаштування цих людей.
 
За словами Владислава Паламарчука, в  планах на майбутнє  із нічного відділення закладу створити Центр адаптації для бездомних та бувших засуджених. «Це має бути центр адаптації, де людина не тільки змогла б пережити зиму, але й адаптуватися в суспільство. В приміщенні є невеличкий актовий зал, де в подальшому планується проведення лекцій, зустрічей з психологами та лікарями, аби люди зрозуміли, які є цінності в житті», - наголосила начальник управління праці та соціального захисту міської ради Вікторія Краснопір.
 
Підсумовуючи засідання, заступник міського голови Матвій Хренов підкреслив необхідність ретельного відпрацювання всіх питань, що стосуються організації медичного обстеження та перебування в нічному відділенні бездомних осіб та дав відповідні доручення управлінням для чіткої скоординованості дій у даному напрямі.
 
Владислав Паламарчук закликає усіх небайдужих допомогти безпритульним теплими  речами, продуктами  харчування чи  ліками, які можна  залишити за адресою: пров. 1-й Іподромний, 15 а.
 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове