Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477127
Прогноз погоди
Житомирський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводить заходи, спрямовані проти насилля в сім'ї
10 грудня 2015 року 18:16
З 25 листопада по 10 грудня  в Житомирі проходили заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Ольга Іванівна Юрченко, директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, розповіла про діяльність центру з питань протидії насильству у сім‘ї, та зокрема в рамках акції «16 днів проти насильства».
 
« Центр працює з особами, які потерпають від насильства,- розповідає Ольга Юрченко. - Ми працюємо з невеликими цільовими  групами, хто страждає або може бути у групі ризику жертв від насильства».
 
Центр проводив заходи спільно з суб’єктами соціальної роботи та соціальними партнерами. Це інформаційно-просвітницькі заходи, лекційно-тренінгові заняття, відео лекторії та бесіди, спрямовані на цільові групи дітей, які знаходяться в сім’ях, де батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки та в яких є ризик виникнення насильницької поведінки щодо дитини. Заходи проводяться з дітьми, які знаходяться на обліку в кримінально-виконавчій інспекції, а також з дітьми, які на сьогодні знаходяться у слідчому ізоляторі. Слухачками  таких заходів були також юнки з клубу Вечірня жіноча гімназія, що існує на базі вищого професійного училища. « Для дівчат з фізичними вадами такі заходи є  дуже важливими в плані самореалізації та утвердження особистості», - зазначає  Ольга Юрченко.
Наголошуючи на важливості превентивної роботи, Ольга Юрченко відмічає, що  на сьогодні важливою є  групова робота із цільовими групами ( батьки, жінки, підлітки).
 
«Центр соціальних служб направляє людей, які потребують тимчасового проживання в  обласний  центр соціально-психологічної допомоги. Протягом року ми направили до цієї установи 4 сім’ї, це жінки з дітьми, яких необхідно було терміново вилучити від насильника. Ці люди проживають 90 діб у цьому закладі. Там працює юрист та психологи. Долучаються фахівці центру соціальних служб, аби вивести людину зі стану пригнічення та допомогти їй зорієнтуватися в житті та суспільстві».
 
Незважаючи на тісну співпрацю фахівців центру соціальних служб з дільничними інспекторами та правоохоронними органами, з кримінальною міліцією у справах дітей,  Ольга Юрченко підкреслює:  на державному рівні, на жаль, не в повній мірі вирішено питання роботи з насильником, адже у трьох випадках із чотирьох «жертви насилля»  повертаються в сім’ю.
 
Директор центру соціальних служб констатує  сумний  факт: діти, які потерпають від насилля в сім’ї,  виносять таку ж модель сімейних стосунків у своєму майбутньому дорослому житті.  «До нас прийшла жінка з немовлям на руках, яка потерпає від насилля чоловіка. Виявляється, що це наш колишній підопічний, який виріс в сім’ї,  де вчинялося насильство», - говорить Ольга Юрченко.
 
За 2015 рік до Житомирського міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від соціальних партнерів та фізичних осіб надійшло 36 звернень щодо насильства в сім‘ї, з них: 16 - від жінок, 17 - від суб’єктів соціальної роботи та 3 анонімні повідомлення. У 9 випадках насильство відносно дітей підтвердилося; 15 сімей перебуває під соціальним супроводом, з метою вирішення проблемних питань їм надано близько 580 соціальних послуг. Центром направлено 22 повідомлення до управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖМР, 19 повідомлень в службу у справах дітей ЖМР, 22 повідомлення до органів внутрішніх справ.  16 сімей ( 22 дитини) перебуває на обліку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з приводу насильства в сім’ї. 43 особи охоплено соціальними послугами ( з приводу насильства в  сім’ї), їм надано близько 120 соціальних послуг.  4 сім’ї ( в них 4 дитини) направлено на тимчасове проживання до Житомирського обласного центру соціально-психологічної допомоги.
 
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare