Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464633
Прогноз погоди
У Житомирі проходять акції, спрямовані проти насильства
10 грудня 2015 року 15:32
В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Житомирі реалізовується проект «У новий рік без насильства», орієнтований на молодь віком 9 -18 років.  Про це  повідомила голова Ради ЖОМГО «Паритет» Наталія Тарасенко 10 грудня під час засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства у сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності. Проект  реалізовується ЖОМГО «Паритет» у співпраці з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту.
 
Заходи, які проходять у рамках проекту, спрямовані на подолання насильства  у молодіжному середовищі, підвищення рівня обізнаності молоді щодо питань виявлення  випадків насильства, в тому числі в домашніх умовах. Так, у рамках даного проекту в загальноосвітніх закладах міста та професійно-технічних навчальних закладах проводяться соціальні акції, тематичні кола проти насильства, ділові ігри з елементами тренінгу на тему: «Ти-людина», спрямовані на вироблення навичок безконфліктного спілкування, інтерактивні заняття та майстер-класи серед студентів вузів, майбутніх соціальних педагогів, серед школярів молодших  класів -  інсценізація казок проти насильства.
 
Також Наталія Тарасенко повідомила, що до 13 грудня  юні жителі області можуть долучитися до конкурсу на кращу новорічну іграшку, ініційованого громадською організацією "Паритет". Конкурс називається "У новий рік без насильтва". На іграшці  має бути напис або слоган, пов'язаний із тематикою протидії насильству серед молоді.
 
 « Ми вже отримуємо перші іграшки та багато пропозицій щодо участі в конкурсі. Оргкомітет оцінить іграшки та нагородить кращих серед рівних в переддень новорічних свят. Ми хочемо, аби було організовано новорічну ялинку, яка б  містила іграшки з логотипами  боротьби проти насильства, яку зможе переглянути громада міста», - зазначила Наталія Тарасенко.
 
Управління по звязках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове