Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477478
Прогноз погоди
9 грудня — Міжнародний день боротьби з корупцією
9 грудня 2015 року 17:57
У Житомирській міській раді перевірку документації департаментів, управлінь та  відділів міської ради здійснює уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції Житомирської міської ради Віктор Фещенко. Він також  розглядає  заяви від юридичних та фізичних осіб щодо вчинення корупційних правопорушень.
 
«На сьогодні ще не запрацювало Національне агентство з протидії корупції Кабінету Міністрів України, яке, згідно Закону «Про запобігання корупції», має надавати методичні рекомендації та здійснювати фінансовий контроль чиновників, - розповів Віктор Фещенко.
 
Згідно Закону уповноважений з запобігання корупції перевіряє подання декларацій, а також здійснює логічний та арифметичний контроль декларацій. Віктор Фещенко провів такі перевірки в комунальних установах  управління охорони здоров’я. «Декларації всі були подані своєчасно, але є ряд арифметичних і логічних помилок, коли в деклараціях неправильно складені суми доходу чи, скажімо,  логічні помилки, коли неправильно були заповнені декларації. В такому разі декларант пише письмове пояснення протягом 10 днів», - зазначив він.
 
Фахівець розповів про деякі норми антикорупційного законодавства, а також про ті звернення від громадян та організацій, які він вже розглянув.
 
«За час  моєї роботи ( з 1 квітня 2015 року)  надійшло 73 заяви-скарги  від юридичних та фізичних осіб. Однак люди не розуміють саме поняття «корупція»  й скаржаться на роботу комунальних підприємств, на холодні батареї чи ще щось.  Я   перевірив їх та не виявив  корупційних правопорушень», - зазначив фахівець.  Все ж, за його словами, деякі матеріали було направлено в Житомирський відділ поліції ГУНП в Житомирській області для  вжиття подальших заходів.
 
Віктор Фещенко сподівається, що незабаром запрацює Національне агентство з протидії корупції, яке на сьогодні набирає штат,  та  система електронного декларування доходів чиновників всіх рівнів, коли кожен зможе подати декларацію на єдиний електронний відкритий реєстр.
 
Кабінет головного спеціаліста - №268, тел.: 48-11-98.
 

 

Управління по зв’язках громадськістю міської ради 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare