Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464547
Прогноз погоди
Благодійна організація «Чотири лапи» простерилізувала близько 4 тис собак у Житомирі. Завершився четвертий етап проекту
3 грудня 2015 року 09:24
У Житомирі представники міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» за чотири етапи проекту простерилізували близько 4 тис. бездомних собак, що є четвертою частиною від загальної кількості їх у Житомирі. За останній етап в місті стерилізовано 360 тварин.
 
Про це розповіли представники організації "Чотири лапи" під час підсумкової прес-конференції, що відбулася 2 грудня в Житомирській міській раді. Під час зустрічі було обговорено підсумки четвертого етапу співробітництва між благочинниками та Житомиром. Окрім стерилізації тварин та вакцинації їх від сказу, члени благодійної організації проводили в школах уроки доброти, аби прищепити дітям любов до братів наших менших.
 
За словами міського голови Сергія Сухомлина, завдяки фонду "Чотири лапи" змінилася філософія проекту по створенню притулку для собак. На сьогодні ведуться роботи по створенню Центру захисту тварин.
 
"Це має бути місце, куди зможуть приходити батьки з дітьми та спілкуватися з тваринами і , за можливості , забирати їх до себе додому. Тому там має бути створена відповідна зона та дитячі майданчики", - сказав міський голова.
 
Олег Корх, один із засновників нового центру захисту тварин, розповів про досвід своєї роботи в Миколаєві, де такий заклад для тварин існує вже декілька років.
 
Міська рада Житомира вже виділила на реконструкцію приміщення для центру 1 млн 300 грн. Та Сергій Сухомлин переконаний, що в майбутньому заклад функціонуватиме за рахунок благодійних внесків.
 
Члени ж організації "Чотири лапи" впевнені, що такий центр стане рентабельним за рахунок приватних ветеринарських послуг, грумінгу та готелю для тварин.
 
Дякуючи представникам фонду за пророблену роботу, міський голова зазначив: "Житомир отримав велику увагу від фонду. Для нашого міста це не тільки колосальна економія бюджету, а й приклад правильного ставлення до тварин. Ми не тільки вирішуємо проблему с бездомними собаками, а й виховуємо наших дітей та всіх жителів міста на прикладах гуманного ставлення до братів наших менших".
 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове