Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 475557
Прогноз погоди
 25 шведських компаній представлені на II Шведсько-українському форумі  у Житомирі
1 грудня 2015 року 15:51
 
Кожного року Швеція надає приблизно 25 млн євро на фінансування у сфері реформ, які виконуються в Україні. І приблизно 50% цієї суми витрачаються на програми, які втілюються у сфері сталого розвитку та енергоефективності. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат під час брифінгу, що пройшов в рамках II Шведсько-українського форуму з енергоефективності й чистих технологій. Він також зазначив, що шведські компанії зацікавлені в  поглибленні співробітництва з Україною, і доказом цього є представлення на форумі 25 шведських компаній.
 
Під час брифінгу Міністр з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Швеції Ізабелла Льовін наголосила, що уникнути екологічних проблем та природних катастроф можна завдяки переходу від «викопних» видів палива до відновлювальних видів енергії: «Дуже важливими є рішення, які пропонуються у сфері енергоефективності. Швеція мала вирішити цю проблему, коли наступила криза у нафтовій сфері 1970 року. Ми бачимо, що в Україні існує величезний потенціал, оскільки зараз Україна використовує втричі більше енергоресурсів на одиницю ВВП ніж у середньому в країнах ЄС.  Якщо Україна зможе довести свій рівень споживання енергетичних ресурсів до рівня, скажімо, Польщі, тоді не доведеться взагалі імпортувати газ. Це дійсно матиме вплив як на економіку, так і на розвиток енергоефективності та рішень, які існують у цій сфері. Я вважаю, що  Україна зможе добитися значних успіхів на цьому шляху».
 
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин подякував Посольству Швеції в Україні  та уряду Швеції за надану місту Житомиру довіру та за відкриті  додаткові можливості для  розвитку міста. Він підкреслив,  що успішна реалізація проектів у співробітництві зі шведською корпорацією НЕФКО дала сигнал іншим міжнародним фондам та організаціям для ефективної співпраці з Житомиром.
 
«За останні декілька років залучено грантових та кредитних ресурсів на суму 65 млн євро, і велика частина цих коштів - це грантові кошти, які було надано шведськими фондами, - сказав С.І. Сухомлин. - Вже зараз у нас реалізується декілька проектів. Зокрема, проект Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, проект НЕФКО,  проект за підтримки Світового банку з комплексної модернізації водоканалу. Для нас - це досвід та навчання наших спеціалістів, які впроваджують необхідні для міста проекти».
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове