Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 477151
Прогноз погоди
У Житомирі проходить II Шведсько-український форум з чистих технологій
1 грудня 2015 року 13:44
Сьогодні, 1 грудня,  у  Житомирі  проходить II Шведсько-український форум з чистих технологій. Перший такий форум був проведений у Львові.
 
У залі засідань міської ради зібралися шведські експерти й компанії, представники влади і комунальних підприємств Житомира, а також міжнародних фінансових організацій, аби поглибити ділову співпрацю між країнами Швеції та України в сфері енергоефективності.
 
З цієї нагоди у Житомир прибув Надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат та Міністр з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Швеції Ізабелла Льовін.
 
Захід організували  Посольство Швеції і Business Sweden спільно з Житомирською міською радою з метою  презентації шведських інноваційних рішень у сферах центрального опалення, водоочистки, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики для українських муніципалітетів і приватних компаній.
 
Міський голова Сергій Сухомлин привітав іноземних партнерів у Житомирі та зазначив, що  сьогоднішній форум – це великий кредит довіри з боку Євросоюзу та Швеції. «Шведські компанії та фонди  працюють в Житомирі не перший рік. Ті проекти, які реалізовані в рамках роботи з фондом НЕФКО та допомоги технічних консультантів, показали великі переваги для нашого міста», - зазначив міський голова.
На сьогодні перед Україною стоїть важливий ключовий виклик - вирішення проблеми надмірного споживання енергоресурсів. Уряд країни намагається вирішити його за  допомогою реалізації подібних проектів. Заступник  міністра регіонального розвитку України Едуард Кругляк наголосив, що енергоефективність – це не тільки стратегічне завдання українського уряду та шлях до енергетичної незалежності нашої держави, а створення нової для України галузі, яка відкриває великі можливості для місцевого бізнесу та для іноземних партнерів.
 
«55 млрд євро - сума, яка на сьогодні варта уваги.  Ринок розміром 40 млрд євро - на проекти з енергоефективності будівель, 15 млрд євро -  на розвиток альтернативних джерел енергії. Тому сьогодні Україна має сприяти розвитку цього ринку та залученню інвестицій»,- зазначив Едуард Кругляк.
 
Серед перших кроків уряду, які спрямовані на зацікавлення інвесторів, є прозора та зрозуміла для інвестицій стратегія енергоефективності в законодавстві України.  Е. Кругляк зауважив, що розроблюється концепція фонду енергоефективності, запуск якого запланований на 2016 рік. Фонд наповнюватиметься за рахунок бюджету та коштів донорів та стане ключовим інструментом для мотивації впровадження реформи енергоефективності в якості компенсації вартості кредитних ресурсів.
 
«Кожне інвестоване євро сьогодні принесе в Україну економію енергоресурсів, а завтра – повернеться нашим інвесторам великим прибутком. За нашими оцінками, річний потенціал ринку може сягти 2 млрд євро та близько до 100 тис створених робочих місць, інвестиції в розвиток виробництва альтернативних джерел енергії. Ми зацікавлені розгортати в Україні підприємства, які будуть використовувати всі сучасні наукові та технічні надбання та випускати  продукцію,  спрямовану на заміщення природного газу», - сказав Едуард Кругляк.
 
Три важливих чинники – реальна потреба України в інвестиціях та в енергоефективності, бажання країни створити інвестиційний  режим максимального сприяння, а також готовність іноземних партнерів інвестувати у розвиток енергоефективності в нашій країні – мають сприяти реформуванню енергетичної сфери України.  
 
Міжнародні фінансові інституції нададуть інформацію щодо актуальних програм і фінансових інструментів, доступних на українському ринку. Відтак, форум сприятиме збільшенню інвестицій в енергоефективність. Головною метою події є зустріч українських управлінців, бізнес-лідерів, інвесторів із шведськими постачальниками рішень і технологій  та  їхня подальша плідна співпраця.
 
Шведсько-український форум з чистих технологій організовано з метою підтримки сталого розвитку України за допомогою шведських постачальників найкращих рішень у галузі.
 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare