Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5517
візитів всього: 464627
Прогноз погоди
У навчальних закладах Житомира встановили котли на солом’яній пелеті
30 листопада 2015 року 18:31
Твердопаливне устаткування, яке працює на альтернативному виді палива (солом’яна пелета), встановили у ЗОШ №1, в ДНЗ №10 м. Житомира та Житомирському національному агроекологічному університеті.
 
Місто взяло участь у пілотному проекті «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні». Котельне обладнання надане Житомиру Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) в якості технічної допомоги (вартість котлів 450,0 тис. дол. США). Частка місцевого співфінансування - 500,0 тис. грн була спрямована на підготовку відповідних будівельних майданчиків та оплату будівельно-монтажних робіт.
 
Урочиста церемонія запуску в експлуатацію двох повністю автоматизованих котлів на солом’яній пелеті Аверс-220 відбулася сьогодні, 30 листопада, в  ЗОШ №1 м. .Житомира за участі керівництва міста та області, представників ПРООН в Україні,  корпорації НЕФКО та представників органів місцевого самоврядування інших міст України.
 
За даною програмою, в Україну було передано 10 котельних установок. З них - 4  отримало місто Житомир. Міський голова Сергій Сухомлин зазначає, що це показник довіри до Житомира та результат роботи команди, яка впроваджує цей проект.
 
«Я хочу подякувати Програмі Розвитку ООН за  довіру до нашого  міста. В Житомирі прийнята програма енергоефективності. Крім створення відділів енергомоніторингу, впроваджується ще ряд серйозних проектів разом з міжнародними організаціями НЕФКО та GIZ. Спільно з організацією НЕФКО впроваджується вже третій проект. Зокрема, у наступному році в рамках даної програми буде утеплено 22 соціальні об’єкти. Ряд об’єктів вже утеплюються зараз», -  сказав Сергій Сухомлин.
  
Запуск котельні нового покоління, яка працюватиме на сільськогосподарській біомасі, дозволить зменшити обсяги шкідливих викидів в атмосферу, значно зекономить використання природного газу та  коштів.
 
Директор ЗОШ №1 Микола Мельник переконаний: завдяки  введенню в експлуатацію  нової котельні  будуть створені належні умови для навчання та виховання дітей.
 
Заступник постійного представника ПРООН в Україні Ініта Пауловіча зазначила: «Тисячі дітей навчатимуться в теплих приміщеннях, теплих класах. Муніципалітет зможе заощадити приблизно 1 млн грн на рік завдяки таким технологіям. Мені приємно сьогодні бути разом з вами та приєднатися до таких глобальних дій».  
 
 
Очікувані результати по ЗОШ №1:
заміщення природного газу (138,9 тис. м3 в рік);
економія бюджетних коштів (554,8 тис. грн. в рік).
 
Очікувані результати по ДНЗ №10:
заміщення природного газу (100,4 тис. м3 в рік);
економія бюджетних коштів (401,3 тис. грн. в рік).
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове