Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 482607
Прогноз погоди
Щодо повірки засобів вимірювальної техніки
20 листопада 2015 року 14:37
Шановні суб’єкти господарювання !
 
На сьогоднішній день на ринках, торговельних комплексах та торговельних майданчиках, торговельних об’єктах  міста склалася складна ситуація щодо повірки ваг і гір, якими користуються суб’єкти господарювання та продавці.
 
Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» засоби вимірювальної техніки, які застосовуються для торговельно-комерційних операцій та взаєморозрахунків між покупцем і продавцем підлягають обов’язковій повірці в уповноважених органах. До таких  засобів вимірювальної техніки належать ваги та гіри. Періодичність їх повірки становить не більше 12 місяців. У Житомирській області уповноваженим органом з повірки засобів  вимірювальної техніки є Державне підприємство «Житомирстандартметрологія».
 
Згідно Правил торгівлі на ринках м. Житомира затверджених рішенням Житомирської міської ради від 21.11.2007р. № 413, Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів затверджених постановою КМУ від 15.06.2006р. № 833 засоби вимірювальної техніки, які використовуються у торговельній діяльності повинні бути у справному стані, мати повірочне клеймо та проходити повірку в установленому законодавством порядку. Продавці повинні дотримуватися Правил користування засобами вимірювальної техніки у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, створювати належні умови для правильного використання засобів  вимірювальної техніки.
 
Інтенсивність експлуатації ваг та гір на ринках, торговельних комплексах та торговельних майданчиках міста, об’єктах торгівлі, їх часте транспортування, порушення періодичності повірки підвищує ймовірність недостовірних результатів зважування, що може призвести до обману покупців.
 
Зважаючи на вищевикладене, наголошуємо  суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, про обов’язкове дотримання вимог чинних законодавчих та нормативних актів щодо повірки засобів вимірювальної техніки.
 
Сподіваємось на розуміння та плідну співпрацю, що сприятиме захисту споживачів від наслідків недостовірних результатів вимірювань під час торговельно-комерційних операцій та взаєморозрахунків між покупцем і продавцем.
 
Відділ торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare