Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 464516
Прогноз погоди
Міська дитяча лікарня у Житомирі отримала сучасний реанімобіль
13 листопада 2015 року 16:39
Сучасну карету швидкої допомоги марки  «Mercedes» отримала Централізована дитяча міська лікарня м. Житомира сьогодні, 13 листопада.  Реанімобіль обладнаний необхідними пристроями для реанімації тяжкохворих дітей.
 
« Для лікування дітей в амбулаторних умовах ми вже покращили умови. А для тяжкохворих - у нас такої можливості не було. Тому такий  сучасний реанімобіль є дуже необхідним   для швидкого та комфортного перевезення до лікарні тяжкохворих діток, - говорить  головний лікар ЦДМЛ Володимир Башек.
 
Цінний подарунок здійснив БФ «Центр утеплення». Директор БФ Юрій Опанасюк  розповів, що це найбільш безпечний автомобіль, який обладнаний відповідно до  міжнародних  норм та  стандартів.
 
«Автомобіль був перевіреніий за датськими стандартами і відповідає їх нормам, містить гідравлічну регулюючу койку, спеціальні прибори, що фіксують людину,  обігрівачі для плазм.  Залишилося поставити тільки дефібрилятори та  кисневі балони»,- говорить Юрій Опанасюк.
 
Головний дитячий лікар міста зазначає, що неодноразово отримували допомогу від німців, голландців, японців, та отримати її від нашого українського благодійника  особливо  приємно.
 
«Це вже сьомий реанімобіль, привезений і подарований  в Житомирі. Ще один плануємо передати обласній лікарні ім.. Гербачевського, а в понеділок такий реанімобіль подаруємо 26-тій Бердичівській артилерійській бригаді, через пару днів він піде в зону АТО. Це не остання наша місія, плануємо допомагати нашому місту і далі» , - говорять благодійники.
 
За словами Володимира Башека, за рік в лікарні лікується понад 12 тис дітей. Кожна третя дитина поступає в нелегкому стані і потребує невідкладної допомоги. Лікарі сподіваються, що завдяки подарунку зможуть надавати більш швидку та кваліфіковану допомогу тяжкохворим  маленьким пацієнтам.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове