Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464064
Прогноз погоди
У Житомирі пройшов семінар з питань державних закупівель в ЄС та технічних аспектів енергоефективності у бюджетній сфері міста
10 листопада 2015 року 10:00
Про процедури здійснення закупівель в Євросоюзі та технічні аспекти впровадження енергоефективних заходів у бюджетній сфері говорили 9 листопада  у Житомирській міській раді.  Семінар на тему: «ЄС і державні закупівлі та тендери»  пройшов  за участі експертів  проекту  GIZ  «Енергоефективність у громадах».  Участь у ньому  також  взяли спеціалісти  із закупівель,  представники виконавчих органів міської ради  та підрядних будівельних організацій, які здійснюють утеплення дитячих садочків у м. Житомирі.
 
«На сьогодні від вашої роботи залежить, чи зможе місто досягнути необхідних технічних показників та економію, за допомогою якої будуть повернені кредити, які взяло місто», - сказала Іма Хренова-Шимкіна, заступник директора проекту «Енергоефективність у громадах», підкресливши  що Україна перейшла до процесів реформування житлово-комунального господарства та енергоефективності вже більше 10 років тому.
 
Консультант проекту Боштян Крайц (Словенія), який неодноразово відвідував Житомир з питань  розробки плану дій сталого енергетичного розвитку та  впровадження енергетичних заходів,  розповів  про тендери та державні закупівлі. «План дій сталого енергоефективного розвитку вже прийнято, слід переходити до практичних дій та звернути увагу на різні процедури, аби заплановані заходи стали реальністю, - зазначає експерт.
 
Про такі процедури та  нові правила державних закупівель у членах-країнах ЄС  йшлося під час семінару. Зокрема зазначалося, що на сьогодні встановлено нові вимоги у проведенні державних закупівель, які спрямовані на те, аби надати більшу можливість участі у тендерах і державних закупівлях малим і середнім підприємствам. У загальноєвропейських програмах у тендерах і державних закупівлях беруть участь не тільки уряди країн, а й комерційні компанії. Новий режим спрямований на ефективне застосування законодавства ЄС у сфері державних закупівель,  на забезпечення прозорості процедур закупівель та зобов’язання країн-членів ЄС стосовно моніторингу та звітування про діяльність у цій сфері. Як відзначалось під час зустрічі, директиви ЄС спрямовані на боротьбу з корупцією та  забезпечення прозорості процесу державних закупівель. В цьому контексті наголошувалося на важливості переходу всіх державних закупівель на електронну систему, що дасть змогу  спростити доступ малого і середнього бізнесу до державних торгів.
 
За словами експертів, обсяги державних закупівель, які здійснюються в межах ЄС, - це майже 5 млрд. євро, або 3,4 % ВВП ЄС відповідно до Європейських директив.
 
У ході семінару були обговорені також енергоефективні проекти з реконструкції об’єктів бюджетної сфери та  проекти енергоефективного моніторингу, а також  технічні питання впровадження проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира».

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове