Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477280
Прогноз погоди
У Житомирі проходитиме XII Міжнародний мандрівний фестиваль Docudays UA
28 жовтня 2015 року 14:37
 
З 2 по 6 листопада у Житомирі проходитиме XII Міжнародний мандрівний фестиваль Docudays UA «Дні документального кіно про права людини». У рамках фестивалю глядачі зможуть поспілкуватися з відомими правозахисниками, діячами культури та переглянути 40 кращих документальних фільмів на тему прав людини. Організатор фестивалю: Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Сучасний формат» в рамках проекту «Регіональні голоси за демократію у Житомирській області» у співпраці із DVV International за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

З приводу цього у прес-центрі міської ради відбулася прес-конференція за участю  голови правління молодіжної громадської організації  «Сучасний Формат» Жанни Соловйової, начальника управління у справах сімї, молоді та спорту міської ради Ірини Ковальчук, завідувача науково-методичного центру управління освіти міської ради Тетяни Мяновської,  фотохудожника В’ячеслава Майбороди, керівника проектів DVV International  Анни Опіц, волонтера «Сучасного Формату» з Фінляндії Рамі Колехмайнена.

«Уже стало традицією, що кожної осені у Житомирі проходить фестиваль DocuDays. Цьогорічний фестиваль немає конкретної тематики, але усі фільми про права людини. Ми намагалися підібрати їх так, щоб вони стосувалися і тематики виборів, і питань пропаганди», – зазначила  Жанна Соловйова.

«Ціна основних людських свобод і прав зростає, у тому числі право на пересування. Це часто забувається. Коли ми говоримо про внутрішніх переселенців, то ми, передусім, говоримо про людей, які є чиїмось сестрами, братами, родичами. Варто наголошувати про права людини. Якщо ми забудемо, що права людини включають мову, культуру - то у нас можуть бути проблеми», - сказав журналіст та викладач соціальних наук Рамі Колехмайнен.

На важливості проведення подібних заходів наголосила і начальник управління  у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук: «Це потрібний захід, щоб навчати молодь мислити трохи по-іншому. Це є гарним методом  неформальної освіти. Це зручно і доступно для молоді. Важливо, що після всіх кіносеансів проводиться обговорення  тематики і  висвітлених у фільмі проблем».

Присутня на прес-конференції, керівник проектів DVV International  Анна Опіц висловила сподівання на активну участь у фестивалі DocuDays житомирської молоді, адже «нове покоління відіграє найважливішу роль у створенні нової демократичної системи в Україні».

В свою чергу,  завідувач науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради Тетяна Мяновська зауважила: «На сьогоднішній день теми фільмів допомагають дітям соціалізуватися, впливають на створення самих себе. Вони можуть побачити через фільм, як це відбувається. Наша країна, яка перебуває у стані війни, може побачити фільм про людину, яка лишилася без сім’ї через війну і як вона це переживає. Молоде покоління може знайомитися з проблемами і запобігати негативним явищам у своєму житті».
 
Партнери кінофестивалю в Житомирі:
 
Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради;
Управління освіти міської ради;
Головне територіальне управління юстиції у Житомирській області;
Відділ «кіно-, телемистецтва» Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare