Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477515
Прогноз погоди
Розпочала роботу 42 сесія Муніципальної освітньої програми для молоді «Школа місцевого самоврядування»
21 жовтня 2015 року 17:21
20 жовтня 2015 року у сесійній залі Житомирської міської ради відбулося урочисте відкриття 42 сесії Муніципальної освітньої програми для молоді «Школа місцевого самоврядування». Слухачами цього курсу стали більше ста молодих людей – учнів старших класів загальноосвітніх шкіл міста та студентів навчальних закладів 2-4 рівнів акредитації.
 
Програма «Школа місцевого самоврядування» діє у Житомирі з 2001 року та реалізується Молодіжним об’єднанням «ХХІ Платформа» при безпосередній підтримці Житомирської міської ради, зокрема управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

В урочистому відкритті Школи взяли участь заступник міського голови Олександр Бочковський, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук, краєзнавець Георгій Мокрицький, випускники Школи самоврядування: член виконавчого комітету міської ради Микола Костриця, представники громадських організацій міста Жанна Соловйова та Тетяна Сироп’ятова, гості.

«Програма триває вже 15 років і зібрала більше 2 тисяч слухачів, які отримали сертифікати та пройшли стажування, а також дізналися про те, як працюють органи місцевого самоврядування, що таке магдебурзьке право, громадянське суспільство, децентралізація, повноваження громади, історію міста та багато цікавих та корисних речей, які потрібні кожному мешканцю міста,- розповіла в минулому також випускниця програми, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук. - Закликаю вас бути активними, адже ваша активність – це результативність ваших знань».

«Мені дуже приємно, що я причетний до створення Школи місцевого самоврядування, яка діє вже протягом 15 років. Час минає, але слухачі школи завжди є молодими, креативними та активними. Дана Програма розширює ваше бачення, дає нові знання, які ви зможете використовувати у своєму житті. Також вона може вас орієнтувати, адже випускники Школи працюють у різних сферах: хтось пішов в бізнес, хтось працює в державних органах різного рівня», - зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський.
 
Також заступник міського голови побажав слухачам Програми корисних та інформативних лекцій, практичного застосування набутих знань для розвитку рідного міста: «Треба бути патріотом рідного краю, міста. Треба не жити у Житомирі, а жити Житомиром!».
 
Представники громадських організацій наголосили на важливості досвіду, який надає навчання у Школі місцевого самоврядування для формування самодостатньої особистості, активної людини та громадянина.
 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare