Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482694
Прогноз погоди
У рамках VIII Днів польської культури у м. Житомирі відбувся фестиваль «Веселка Полісся»
12 жовтня 2015 року 13:06
 
10 жовтня в приміщенні Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера  відбувся Міжнародний фестиваль «Веселка Полісся», який допомагає відроджувати і зберігати польську національну культуру.  Щорічно у ньому беруть участь десятки польських та українських аматорських художніх колективів.  
 
На заході були присутні голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. міського голови м. Житомира Любов Цимбалюк, віце-консул Республіки Польща у Вінниці Міколай Холевіч, делегації з Сілезького воєводства  (Польща) на чолі з віце-маршалком Станіславом Домбровою та з міста-побратима м. Житомира Плоцька (Польща) на чолі з секретарем міста Кшиштофом Краковським,  народні депутати України Анжеліка Лабунська та Володимир Арешонков, капелан поляків на Житомирщині Ярослав Гіжицький, делегації з Києва, Вінниці, Сум, Бердичева, Олевська, Коростеня та Новограда-Волинського та ін.
 
«Вже вкотре ми  відзначаємо дні польської культури у м. Житомирі. Кожен раз у нас є представники польських делегацій.  Дякую вам за те, що ви завжди поряд з нами у нашому прагненні  стати частиною великої європейської родини, зажди поряд з нами у нашому волонтерському русі.  Хочу побажати усім присутнім натхнення та успіху,  порозуміння та миру нашій багатонаціональній житомирській громаді!» - звернулася до гостей та учасників свята в.о. міського голови Любов Цимбалюк.
 
У рамках фестивалю відбулося підписання угоди  про співпрацю між Сілезьким воєводством та Житомирською областю.
 
На важливості цієї події наголосила голова Житомирської обласної спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур: «Це великий день для нашого міста, області, адже відбудеться підписання партнерської угоди між братніми польським та українським народами, між Сілезьким воєводством  та Житомирською областю. До цієї співпраці ми йшли 8 років. Ми різні, але ми рідні. Ми - поляки, які  живуть тут, на Житомирщині, але ми – українці, тому, що ми живемо на нашій рідній українській землі».
 
Голова Житомирської обладміністрації Сергій  Машковський зазначив, що підписання угоди про співробітництво  є історичним моментом для Житомирської області, адже даний документ виводить відносини області з Сілезьким воєводством на якісно новий рівень.
«Підписанням цієї угоди ми засвідчуємо, що ми рухаємося  в одному напрямку, виводимо наші відносини на якісно новий  рівень.  Особливо важливим є цей крок  у контексті тих подій, які сьогодні переживає наша країна. Важливою для нас в цей час є підтримка братнього польського народу», - сказав Сергій Машковський.
 
Також голова обласної адміністрації додав: «Ми високо цінуємо досвід польських колег у процесах децентралізації та розвитку громад, їх досвід у реформуванні місцевого самоврядування, освіти, економіки та залучення інвестицій. Ми розуміємо, що угода про співробітництво – це лише базовий документ, але будемо докладати усіх зусиль, аби цей документ став реальним трампліном для розвитку наших спільних проектів».

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare