Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 479379
Прогноз погоди
У Житомирі пройшли заходи до Дня усиновлення
1 жовтня 2015 року 14:08
29 та 30 вересня  2015 року у місті Житомирі відбулися заходи, приурочені до національного Дня усиновлення:  зустріч представників опікунських сімей  на базі відділення «Клініка дружня до молоді» та Круглий стіл для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу міста у Богунській районній раді.
 
«Діти – це не маленькі дорослі із маленькими правами, а  повноправні члени суспільства, які мають, окрім багатьох прав дорослих, і свої особливі права – право на гру,  на спілкування з однолітками і головне право - на сімейне виховання», - зауважила директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.
 
До участі в Круглому столі долучилися представники управлінь праці та соціального захисту населення Корольовської та Богунської районних рад. Фахівці ознайомили батьків зі змінами у законодавстві щодо виплат дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, дали грунтовні консультації  щодо оформлення субсидій. Відповіли на запитання батьків.
 
Також батьків   привітала голова Богунської районної ради, член виконавчого комітету міської ради Людмила Янушевич. Вона зазначила, що керівництво міської ради намагається максимально підтримувати всі сім’ї і робить все для того, щоб кожна статусна дитина змогла відчути любов та тепло сім’ї.
 
Під час  заходів відбувся обмін досвідом виховання між опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями. Особливу увагу було закцентовано  на дітях підліткового віку, яких у зазначених сім’ях на даний час значна кількість.  «Особливості  дітей  підліткового віку» – з такою тематикою виступили перед  учасниками заходу  психолог та представник Міжнародної громадської організації «Центр здорової молоді».
 
Усиновлення є пріоритетною формою влаштування у сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2015 році у Житомирі було усиновлено 17 дітей, які перебували у дитячих державних закладах. У місті є 248 опікунських сімей, також функціонують 14 прийомних сімей та 6 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 62 дитини з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Починаючи з 2006 року, з наших прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у доросле життя вийшло 28 вихованців.
 
Зустрічі з батьками, які організовує  Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, стали  традиційними, вони дають можливість поділитися власним досвідом виховання дітей та отримати нові необхідні знання.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare