Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464636
Прогноз погоди
У рамках «Тижнів Німеччини в Україні» в Житомирській міській рада розповіли про співпрацю з цією країною
30 вересня 2015 року 16:38
Заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолюк поінформував, що за останні 2 роки уряд Федеративної Республіки Німеччини фінансує ряд інфраструктурних проектів з впровадження заходів  із енергозбереження. Серед них – проект з комплексної термомодернізації ДНЗ№63. Утеплення будівлі цього дитячого садочка за європейськими нормами енергозбереження дозволило не лише створити комфортніші умови для перебування дітей в приміщеннях, а також скоротити споживання енергоносіїв та зменшити витрати з міського бюджету.

"Житомирські фахівці змогли навчитися новим технологічним підходам у питаннях енергозбереження. Такий набутий безцінний досвід співпраці з урядом Німеччини наразі використовується під час впровадження інших проектів у сфері енергоефективності", - зауважив Б.Пахолюк.

У рамках співпраці з Німеччиною в бюджетній сфері впроваджено систему моніторингу споживання енергоресурсів. Практично на всіх об’єктах бюджетної сфери  міста встановлено теплові лічильники. На будівлях, де вони відсутні, такі прилади обліку тепла будуть встановлені в наступному році.

"Ми всі знаємо, що бюджетні об’єкти - енергозатратні, але досі ніхто не задумувався, які втрати ми несемо. Щоденний моніторинг споживання енергоресурсів дає оперативне виявлення нетипового споживання ресурсів та дозволяє оперативно реагувати на це", - зазначив Борис Пахолюк.
 
За фінансової підтримки уряду Німеччини у Житомирі було проведено низку семінарів, на яких житомирян навчали ефективно використовувати енергію.

Уряд Німеччини також підтримує вимушених переселенців зі Сходу України. Так, за фінансової підтримки уряду цієї країни було проведено капітальний ремонт 8 поверху готелю «Житомир», де проживають люди, які через бойові дії змушені були залишити свої домівки.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове