Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5564
візитів всього: 475831
Прогноз погоди
Майже 10 тис сімей Богунського району отримують житлову субсидію
30 вересня 2015 року 16:32
28 вересня відбулася виїзна нарада з питань організації роботи щодо надання житлових субсидій у Богунський районній раді.
 
Голова Богунської районної ради Людмила Янушевич поінформувала про роботу щодо призначення житлових субсидій громадянам району за спрощеним порядком.
 
«Протягом квітня-вересня поточного року за призначенням субсидій вперше звернулось 10942 сім’ї, із яких призначено субсидію на відшкодування витрат за спожиті житлово-комунальні послуги 9943 сім’ям. 5128 сім’ям, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 року, призначено субсидію на наступний період на підставі раніше поданих документів», - зазначила Л.Янушевич.
 
В.о.міського голови Житомира Любов Цимбалюк наголосила на необхідності індивідуального підходу до кожної окремої ситуації. «Можливо, люди неправильно щось оформили – допоможіть, підкажіть. Кожен має чітко розуміти, що субсидію не нарахували через об’єктивні причини, і, якщо необхідно, декілька разів уточнити, пояснити та забезпечити індивідуальний підхід», - зауважила Л.Цимбалюк.
 
Спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Богунської райради запевнили, що діють саме так і здійснюють прийом документів та нарахування відповідно до чинного законодавства.
 
«З 1 травня на розгляд комісії виконкому внесено 907 особистих справ, і при розгляді 57 з них відмовлено в призначенні субсидій, що становить піввідсотка від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за призначенням субсидії. Здебільшого у цих заявників відсутня інформація про фактичне місце проживання зареєстрованих у квартирі чи будинку», - звітують в управлінні праці та соціального захисту районної ради.
 
Зауважуємо, що Кабінетом Міністрів України підготовлено зміни до постанови КМУ від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” щодо додаткового спрощення оформлення субсидій, які мають бути прийняті незабаром.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове