Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477401
Прогноз погоди
У Житомирі перше ОСББ взяло кредит на енергоефективні заходи
29 вересня 2015 року 16:28
Як відомо, сьогодні в Україні діють програми державної підтримки населення на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, якою запроваджено механізм пільгового кредитування на впровадження енергоефективних заходів у житловому секторі.

Заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолюк розповідає: «Житомирська міська рада активно займається просвітницькою роботою з мешканцями міста, управителями будинків та головами ОСББ щодо необхідності  впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, консультувала  городян з питань отримання пільгового кредитування для впровадження енергоощадних заходів в будівлях. Як результат, одне ОСББ вирішило стати учасником державної програми енергоефективності».

Державна програма  передбачає фінансову підтримку  населення в прагненнях до енергоефективних заходах. Так, держава  компенсує від 30 до 70% суми кредиту на енергоефективні заходи - утеплення стін, заміна вікон, встановлення лічильників, встановлення сонячних панелей,  геліосистем, заміна старих типів  освітлення  на енергоефективні.

Житомирське ОСББ “Фенікс-54” (вул. Київська,54) взяло кредит у сумі 35 тис. грн. на заміну вікон.

Борис Пахолюк висловив сподівання, що цей пілотний проект на практиці продемонструє громаді, що такі заходи потрібні, вони створюють більш комфортні умови проживання. Окрім того, практична реалізація енергоефективних заходів засвідчить життєздатність та спроможність функціонування фінансового механізму, який діє сфері енергозбереження.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare