Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 480239
Прогноз погоди
У Житомирі ділилися досвідом, як надавати ефективну соціальну допомогу
23 вересня 2015 року 17:50
 У Житомирській міській раді відбувся семінар для директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської області.  Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко вважає, що лише коли пам’ятаєш, для кого працюєш,  – це дає результат. Пані Ольга розповіла про структуру Центру та особливості роботи.

«Головним завданням Центру  є надання комплексної соціальної допомоги сім‘ям, дітям та молоді, які знаходяться у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, створення умов для вибору позитивних життєвих орієнтирів. Протягом 2015 року на обліку Центру перебуває 764 сім‘ї, в яких 1286 дітей, і вони перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. За цей час з метою вирішення життєво-важливих проблем Центром надано допомогу 2007 сім’ям», - каже Ольга Юрченко.

Працівники Центру беруть участь у заходах на запрошення прокуратури, слідчих. В 2014 році фахівці долучалися до роботи слідчих при опитуванні неповнолітніх 13 разів, взяли участь у судових засіданнях – 19 разів, були присутніми при проведенні слідчих дій – 3 рази. Проводили роботу з дитиною під час перебування дитини в ізоляторі тимчасового перебування - 12 разів.

Центр щороку покращує свої кількісні показники у виявленні осіб, які потребують соціальної підтримки. Наприклад, якщо в  2011 році працівниками виявлено 169 сімей, які потрапили в складні життєві обставини, то в 2012 році  - 313, 2013 році - 1049, 2014 році – 1091сімей.

Керівник Центру повідомила, що  вони налагоджують контакти та шукають соціальних партнерів. Так, Центр плідно працює з  управліннями та відділами Житомирської міської ради, закладами охорони здоров’я та освіти, пенітенціарними установами, міліцією, з Центром безоплатної правової допомоги, Центром соціально-психологічної допомоги,  Соціальним гуртожитком для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; Центром соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім». Також фахівці мають гарну комунікацію  з міжнародними громадськими організаціями, благодійними фондами.

Головний акцент  зосередили на діяльності Центру соціальної допомоги учасникам АТО, який є структурним підрозділом міської соціальної служби. Центр працює з квітня 2015 року. За цей період соціальну допомогу отримали 1057 учасників АТО. Загалом, на обліку Центру перебуває 632 сім‘ї та 136 осіб. Це єдиний Центр в Житомирській області, який працює як спеціалізоване формування і надає комплексну соціальну допомогу вище зазначеним категоріям.

Заступник міського голови Олександр Бочковський привітав учасників семінару і зазначив, що Центр діє вже протягом п’яти років: «Для його роботи були різні часи, але працівники Центру сильні та професійні, тому до них варто дослухатися. Важливо у такій роботі бути не просто фахівцем, а мати бажання працювати і любити людей».

Інформація, якою поділилися працівники центру, була корисною та пізнавальною для колег. Фахівці обласного  центру соціальних служб  висловили вдячність за такі підходи в роботі.

                                                                   Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare