Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 463589
Прогноз погоди
25 вересня – кінцевий термін для подання відомостей про бенефеціарів
18 вересня 2015 року 11:14
 
25 вересня збігає граничний термін подання юридичними особами відомостей щодо кінцевих  бенефіціарних власників ( контролерів) компаній - реальних власників компаній. Про це під час засідання 51 (позачергової) сесії Житомирської міської ради повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олег Горай. 
 
«Для того, щоб внести дані представникам юридичних осіб, у тому числі громадським формуванням, необхідно подати так звану Форму 4 до державних реєстраторів територіальних управлінь юстиції, яку нещодавно змінено та спрощено. Форму 4 можливо подати як безпосередньо, так і поштою. Раніше  при надісланні реєстраційної картки форми 4  підпис керівника повинен був бути засвідчений нотаріусом на кожній сторінці. За новими правилами доведеться  засвідчувати  не 10 сторінок, а всього 2 сторінки», - зазначив Олег Горай.
 
Одним із нововведень у поданні документів є можливість попереднього перегляду адміністратором заявок, поданих у електронній формі. У розділі онлайн сервісів Мінюсту можна  подати скановану форму 4. За відсутності помилок, державний реєстратор призначить конкретний час, коли громадянин має прийти з паперовим носієм і поза чергою здати документи.
 
Не потрібно подавати інформацію про кінцевого бенефіціара релігійним організаціям,  державним та комунальним підприємствам, політичним партіям, творчим спілкам та їх територіальним осередкам, торгово-промисловим палатам, адвокатським об’єднанням.
 
Також керівник управління юстиції в Житомирській області закликав представників юридичних осіб не відкладати  подання документів на останній день. Адже це може призвести  до черг та незручностей.
 
«Схожа ситуація була у травні цього року,   - зауважив Олег Горай. – Коли представники бізнесу в останній момент  згадали по необхідність подати форму 4 з даними про реальних власників компанії.  Це призвело до черг та незадоволення з боку відвідувачів. Міністерство юстиції та Уряд, йдучи на зустріч бізнесу, розробили та забезпечили прийняття закону, який відтермінував дату граничного подання документів на  4 місяці - до 25 вересня. Далі цей термін продовжуватися не буде».
 
У разі неподання юридичною  особою державному реєстратору інформації  відповідних документів про кінцевого бенефіціарного власника  на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від її імені, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачене накладання  штрафу від 5100 до 8500 грн.
 
Отримати детальну інформацію можна за телефоном гарячої лінії: 37-48-18. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове